![Γουίγκαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Μίλησε η διαφορά ποιότητας και οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν… αέρα](https://www.bnsports.gr/media/k2/items/cache/ad810315925e0c534e0b9fd9a131c7b3_XL.jpg)
Με ένα «χτύπημα» σε κάθε ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… λύγισε τη Γουίγκαν (2-0, 08/01) και πήρε μία εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Fa Cup. Νταλότ και Φερνάντες οι… ήρωες για τους «κόκκινους διαβόλους» που καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση.
Ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν είχε όρεξη για παιχνίδια. Το έδειξε με την 11άδα που παρέταξε. Το αρχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Γουίγκαν απέπνεε εμπειρία και σιγουριά για την πρόκριση. Και στο ημίχρονο, οι 17 τελικές και οι 7 εντός στόχου για τους «κόκκινους διαβόλους», αποδείκνυαν πως η ομάδα του Ολλανδού κόουτς έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Επιβλήθηκε του υποδεέστερου αντιπάλου και συνέχισε δίχως προβλήματα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.
— Manchester United (@ManUtd) January 8, 2024
Παρά την προσωρινή ανησυχία με τη μεγάλη ευκαιρία της Γουίγκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα και την επέμβαση που κλήθηκε να κάνει ο Ονάνα, όλο το υπόλοιπο ματς κινήθηκε απλά στους ρυθμούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 22ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τικλ από το έξυπνο σουτ του Νταλότ από τα όρια της περιοχής για το 1-0, ο Χόιλουντ λίγο αργότερα αστόχησε σε «ριμπάουντ» προ κενής εστίας, ενώ, ο Γκαρνάτσο λίγο πριν την ανάπαυλα είχε δοκάρι σε πολύ δυνατό σουτ.
Η Γουίγκαν επιχειρούσε να διατηρήσει την οργάνωση στα μετόπισθεν, κάποιες ελάχιστες φορές βγήκε από τα καρέ της δειλά κόντρα στη ροή του ματς, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τρομερή προσήλωση στην εξασφάλιση της πρόκρισης. Κι αυτό συνέβη στο 74' όταν ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε για να γράψει το τελικό 2-0 και να οδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη φάση, απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Νιούπορτ Κάουντι/Ίστλι.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γιούγκαν (Σ. Μαλόνεϊ): Τικλ, Κλαρ, Χιούγκς, Μόρισον, Σεσενιόν, Σο, Αντέκο, Γκόντο, Άσγκαρντ, Τζόουνς, Χάμπρις
Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ (Ε. Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Έβανς, Βαράν, Μπισάκα, Μαϊνού, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο, Χόιλουντ