Football Talk

Η χαοτική αγωνιστική διαφορά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, που της επιτρέπει να τον κερδίζει «σβηστά» στο Καραϊσκάκη

Η χαοτική αγωνιστική διαφορά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, που της επιτρέπει να τον κερδίζει «σβηστά» στο Καραϊσκάκη

Ο τρόπος που η ΑΕΚ κέρδισε και φέτος τον Ολυμπιακό στο σπίτι του και οι «φωνές».

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ πήγε ξανά στο Καραϊσκάκη και κέρδισε! Η διαφορά του περσινού 1-3 στα Play Offs, με τον αγώνα της Κυριακής και το φετινό 1-2 ήταν τεράστια. Μόνο το αποτέλεσμα ήταν ίδιο: νίκη της ΑΕΚ δηλαδή.

Η φετινή ΑΕΚ κέρδισε «σβηστά» χωρίς να πιάσει την τοπ απόδοση που είχε πέρυσι και τις δύο φορές που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο γήπεδο. Ακόμα και στο 1-1, στο οποίο επίσης η ΑΕΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία (το πέναλτι που δεν δίνεται στον Μάνταλο στις καθυστερήσεις και η μη αποβολή του Εμβιλά λίγα λεπτά νωρίτερα) η εμφάνισή της ήταν πολύ καλύτερη από τη χθεσινή.

Αυτό δείχνει δύο πράγματα: τη χαοτική πλέον αγωνιστική διαφορά που έχει η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, στην οποία της επιτρέπει να τον κερδίζει μέσα στο σπίτι του χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και πως η ομάδα του Αλμέιδα έχει ακόμα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Σε ένα μέτριο αγωνιστικά παιχνίδι της η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη κι ενώ γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στον τοίχο, δεν του επέτρεψε να κάνει τελική στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από τη φάση του 44’ που ήρθε το 1-2 με τον Μασούρα. Και μιας και πιάσαμε αυτό το γκολ, είδατε όλοι – πλην του επίσημου Ολυμπιακού – ότι αυτό το γκολ ξεκινά με φάουλ, που είχε δοθεί υπέρ της ΑΕΚ και εκτελεί ο… Φορτούνης! Επικό!

Στην επανάληψη, θα περίμενε κανείς αυτό το γκολ του Μασούρα να αφυπνίσει την ΑΕΚ. Να μπει στο γήπεδο και να κυνηγήσει ένα τρίτο τέρμα. Δεν το έκανε. Παραέδωσε μπάλα η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό. Και πάλι, δεν του επέτρεψε να κάνει τελικές. Δύο σουτ έξω από την περιοχή και το χέρι του Μασούρα, ήταν οι… κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο και γενικά στο ματς.

Ο Αλμέιδα η αλήθεια είναι πως άργησε να κάνει αλλαγές. Θα μπορούσε να φρεσκάρει την ομάδα λίγο νωρίτερα. Όχι για να βελτιωθεί αμυντικά η ομάδα του. Μια χαρά τακτική αμυντική προσέγγιση είχε η ΑΕΚ σε όλο το ματς. Περιόρισε τον Φορτούνη, με τον man-to-man που τον πήγε ο Σιμάνσκι, ενώ ο Ποντένσε ήταν άφαντος. Τα μπακ του Ολυμπιακού, επίσης, δεν έδωσαν τίποτα δημιουργικά και έτσι, η ΑΕΚ κράτησε τον αντίπαλό της μακριά από την περιοχή της.

Ακόμα και στα τελευταία λεπτά, που ο Ολυμπιακός, υποτίθεται, κυνηγούσε γκολ ισοφάρισης, δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ με τη σειρά της, βρήκε άδειο γήπεδο και ήταν πρόβλημα που δεν σκόραρε δύο ή και τρία γκολ, στις προϋποθέσεις που υπήρχαν να δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ, ευτυχώς για εκείνη, δεν πλήρωσε ό,τι έγινε στα ματς με τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό. Όπου επίσης ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της, προηγήθηκε, δεν «καθάρισε» τα ματς με όσα γκολ χρειαζόταν να βάλει και έδωσε δικαιώματα.

Σημασία στην παρούσα φάση, πάντως, έχει η τεράστια νίκη που πήρε ξανά η ομάδα του Αλμέιδα σε ένα ακόμα ντέρμπι. Μία ΑΕΚ η οποία δεν έχει βρεθεί ακόμη στα υψηλά περσινά της στάνταρ και όχι μόνο δεν έχει χάσει από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, αλλά έχει τρεις νίκες απέναντί τους, και μία ισοπαλία στη Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θυμόμαστε όλοι σε αυτό το παιχνίδι, το πέναλτι που δεν δίνεται στον Ελίασον και τη μη αποβολή του Φορτούνη. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Κανείς άνθρωπος της ΑΕΚ δεν βγήκε μετά να «ποτίσει» τοξικότητα το ποδοσφαιρικό σύμπαν. Ο Ολυμπιακός πάντα διαλέγει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Έχει κριθεί από την ιστορία, για τα όσα έλεγαν τα στελέχη του παλιά, κρίνεται και τώρα, που θέλουν να νομίζουν ότι αδικούνται… Όλοι έχουν κριθεί από την ιστορία.

Ο καιρός γύρισε… Η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Είναι πρωταθλήτρια και το αποδεικνύει στο γήπεδο. Οι φωνές των ανθρώπων του Ολυμπιακού, πέρα από την παραδοχή τους και δημόσια πλέον για το τι γινόταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο των σερί πρωταθλημάτων του, είναι για άλλους λόγους…

Ο καθένας με το φορτίο του. Η ΑΕΚ ακολουθεί ένα δικό της δρόμο. Και αυτός ο δρόμος θα τη δικαιώσει ποδοσφαιρικά και φέτος… Σταθερός προπονητής, σταθερή ομάδα, σοβαρή διοίκηση χωρίς να πετά κάθε τρεις και λίγο, λάσπη στον ανεμιστήρα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0