Football Talk

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: «Αλύγιστη» στα ντέρμπι και δεν… χαμπαριάζει ούτε από έδρες! (video)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: «Αλύγιστη» στα ντέρμπι και δεν… χαμπαριάζει ούτε από έδρες! (video)

Η ΑΕΚ πέρασε θριαμβευτικά από τον Πειραιά με ένα πρωταθληματικό «διπλό» απέναντι στον Ολυμπιακό (2-1, 07/01). Έντονα παράπονα από τους «ερυθρόλευκους» για το ακυρωμένο γκολ του Μασούρα, αλλά και για ένα πέναλτι πάνω στον Ναβάρο.

ΑΕΚ με ψυχή πρωταθλήτριας εμφανίστηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό, για το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η Ένωση έχει δείξει φέτος πως τα μεγάλα παιχνίδια της… ταιριάζουν με τους «ερυθρόλευκους» να γίνονται το νέο «θύμα» της ομάδα του Ματίας Αλμέιδα (2-1, 07/01). Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους, για το ακυρωμένο γκολ του Μασούρα και για ένα πέναλτι πάνω στον Ναβάρο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στην ΑΕΚ. Στο 15ο λεπτό ο Άμραμπατ εκτέλεσε από τα δεξιά το κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει στον Πινέδα. Ο Μεξικανός επιχείρησε απευθείας το σουτ χωρίς όμως να βρει στόχο.

Από στημένη φάση δημιούργησε και πάλι η Ένωση. Εκτέλεση κόρνερ με τον Βίντα να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη στο 27ο λεπτό.

Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά στο 32’, με τον Λιβάι Γκαρσία να νικάει τους πάντες στον αέρα και να γράφει το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Η Ένωση όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με άλλο ένα κόρνερ ο Τσούμπερ βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και έκανε το 2-0 στο 38ο λεπτό.

Με μία φοβερή κάθετη, ο Φορτούνης έκοψε στα… δύο την άμυνα της ΑΕΚ και ο Μασούρας «εκτέλεσε» τον Στάνκοβιτς για το 2-1 στο 44ο λεπτό.

Ο Μασούρας απείλησε και πάλι από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός προσπάθησε να νικήσει τον Στάνκοβιτς με μακρινό σουτ, αλλά ο Αυστριακός ήταν σε ετοιμότητα στο 52ο λεπτό.

Στο 68ο λεπτό ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα του, καθώς θεώρησε πως κοντρόλαρε με το χέρι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ναβάρο έφυγε στην αντεπίθεση και μαζί του είχε «κρεμασμένο» τον Κάλενς. Ο αμυντικός της Ένωσης έριξε κάτω τον φορ των «ερυθρόλευκων» με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο Πινέδα παραλίγο να… κλειδώσει τη νίκη για την ΑΕΚ αλλά η κεφαλιά του στο 80ο λεπτό σταμάτησε πάνω στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (83' Ρίτσαρντς), Μπιανκόν, Ρέτσος, Ρόντινεϊ, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε (83' Μαρτίνς), Ναβάρο

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (90+1' Πόνσε), Γκαρσία (77' Γιόνσον)


Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0