Football Talk

ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Πάρτι» του Γκαρσία, κέρδος ο Πήλιος και... φουλάρει για Ολυμπιακό! (video)

ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Πάρτι» του Γκαρσία, κέρδος ο Πήλιος και... φουλάρει για Ολυμπιακό! (video)

Κυνικά, με τον Λιβάι Γκαρσία σε μεγάλη βραδιά, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου (03/01, 3-0)! Παρέμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (07/01, 21:00)! Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σταύρο Πήλιο, στο πρώτο του ματς ως βασικός, στην αρχική ενδεκάδα.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς προβλήματα και... επιβλητικά, η ΑΕΚ επικράτησε του Βόλου (03/01, 3-0) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, που σκόραρε δις (32', πεν. 51')! Ο Νόρντιν Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74'. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, όποτε χρειάστηκε.

Θετικό πρόσημο στο «ντεμπούτο» της ΑΕΚ, σε κεκλεισμένων θυρών ματς, στο νέο της γήπεδο, OPAP Arena, που κατάφερε να μετατρέψει σε... πάρτι το ματς, έστω και χωρίς «καλεσμένους», τους φιλάθλους της. Θετικό πρόσημο και στο «ντεμπούτο» του Πήλιου, ως βασικός στην αρχική ενδεκάδα της «Ένωσης».

Στους 35 βαθμούς η ΑΕΚ, στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας και τον ΠΑΟΚ, που στο φινάλε του ματς της, επικρατούσε με 2-0 του ΟΦΗ.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (07/01, 21:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, που ηττήθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης από τη Λαμία (03/01, 1-0).


Η ΑΕΚ είχε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και στο 32ο λεπτό, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Βόλου, με τον Λιβάι Γκαρσία, που σκόραρε για τέταρτο σερί ματς, στη Stoiximan Super League.

 

Μάλιστα, στο 40ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κόστιτς.

Εν τέλει, βρήκε κι άλλο γκολ στο 51ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Τάχατου εντός περιοχής.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, είχε μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσούμπερ (55') και Γκατσίνοβιτς (62'), ενώ απειλήθηκε από την κεφαλιά του Ασλανίδη στο 58', αλλά ο Στάνκοβιτς δήλωσε «παρών», όπως είχε κάνει και δύο φορές, στο πρώτο ημίχρονο.

Όλα τελείωσαν στο 74', με τον Νόρντιν Άμραμπατ να μετουσιώνει την εξαιρετική πάσα του Σιμάνσκι σε γκολ, για να διαμορφώσει το 3-0, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (75' Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63' Άμραμπατ), Τσούμπερ (63' Μάνταλος), Γκαρσία Λ. (75' Πόνσε).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (72' Λούνα), Άλχο (39' Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70' Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Μωραΐτης (83' Καραγιάννης), Γκαρσία Χ. (71' Μεταξάς).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0