Football Talk

ΑΕΚ: Οι μεταγραφικές ανάγκες, το ρίσκο και πού κινείται 

ΑΕΚ: Οι μεταγραφικές ανάγκες, το ρίσκο και πού κινείται 
Η ΑΕΚ μπαίνει στο 2024 κοιτώντας στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου – Όλα τα τελευταία δεδομένα.
Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ανοίγει και επίσημα τη Δευτέρα (1/1/24) και η ΑΕΚ δείχνει ενεργή… Πέρυσι η «Ένωση» δεν είχε προχωρήσει σε κάποια προσθήκη τον Γενάρη, αν εξαιρέσουμε τον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος είχε κλείσει από το καλοκαίρι και εντάχθηκε, στην μετέπειτα νταμπλούχο Ελλάδας, τον Ιανουάριο. 

Φέτος, δείχνει πιο ενεργή από πέρυσι. Το πρώτο μισό της σεζόν έφυγε με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Φάνηκαν κάποιες αγωνιστικές ανάγκες της«Ένωσης», κυρίως όσον αφορά την αναβάθμιση σε κάποιες θέσεις που μπορεί να κάνει… Και θα την κάνει αυτή την αναβάθμιση, είτε το Γενάρη, εφόσον εντοπίσει κάτι «δυνατό», είτε το καλοκαίρι όπου η αγορά θα είναι μεγαλύτερη. 

Το ρίσκο που παίρνει η ΑΕΚ έχει να κάνει με τη θέση του αριστερού μπακ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι φεύγουν με το Ιράν για το Asian Cup και μπορεί να λείψουν για έναν μήνα – εφόσον προχωρήσει ως το τέλος η ομάδα τους. 

Με γνώμονα ότι θα λείψουν και τα δύο αριστερά μπακ της ΑΕΚ για εύλογο διάστημα, αλλά και το γεγονός ότι η «Ένωση» θα ήθελε αναβάθμιση στη συγκεκριμένη θέση, αποτελεί ρίσκο το να μην έχει πάρει η ομάδα έναν αριστερό μπακ. Είναι πιθανό πάντως, να πάρει αριστερό μπακ τον Γενάρη εφόσον βρει έναν παίκτη με προοπτική. 

Από εκεί και πέρα, τσεκάρει στην αγορά παίκτες ανεξαρτήτου θέσης κι εφόσον εντοπιστεί ποδοσφαιριστής ικανός να βοηθήσει και άμεσα και μακροπρόθεσμα τότε θα αποκτηθεί. Με απλά λόγια κινείται παντού. 

Κάτι προχωρημένο πάντως στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει… Όμως αυτή η χειμερινή μεταγραφική περίοδος μπορεί να απασχολήσει την ΑΕΚ ως το τέλος της και να έρθει κάποιος νέος παίκτης ακόμα και στο τέλος του μήνα. 

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0