Football Talk

Το «ταξίδι» τελείωσε, αλλά ο Παναθηναϊκός... επέστρεψε! (video)

Το «ταξίδι» τελείωσε, αλλά ο Παναθηναϊκός... επέστρεψε! (video)

Το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε για τον Παναθηναϊκό. Γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι στη Λεωφόρο, παρά τις... σοκαριστικές ευκαιρίες που είχε, αλλά το σημαντικό είναι πως επέστρεψε και αυτά είναι τα πρώτα βήματα της «αναγέννησής» του!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Κρίμα και άδικο αυτή η ομάδα να αποκλειστεί από τους ομίλους του Europa League. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία με μια εμφατική νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα, θα μπορούσε ακόμα και να χάσει. Τότε, όμως ο Μπρινιόλι κράτησε την ομάδα στα πόδια της και οι «πράσινοι» απέσπασαν τον βαθμό στο Ισραήλ. Το παιχνίδι με την Ρεν στη Λεωφόρο, είχε «ανάποδη» τροπή. Θα μπορούσε να έχει… καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, όμως οι Γάλλοι με δυο «κρύα» γκολ πήγαν κόντρα στην ροή του αγώνα και πήραν το τρίποντο από την Αθήνα. Τα δύο επόμενα παιχνίδια, σε Γαλλία και Ισπανία, έφεραν απογοήτευση, καθώς οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έμειναν με μηδέν βαθμούς στην συγκομιδή, σε παιχνίδια τα οποία είχαν δικαίωμα να… ονειρεύονται πως θα διεκδικήσουν κάτι. 

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το τελευταίο παιχνίδι στην Αθήνα με την Μακάμπι Χάιφα, ήταν ένας πραγματικός «τελικός», ο οποίος έκρινε ουσιαστικά και το εισιτήριο για την συνέχεια στο Europa Conference League. Στο πρώτο μισό, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καθόλου καλά, έπρεπε να βρει το μυαλό του και πριν καν ολοκληρωθεί το ημίωρο ένα γκολ του Ντέιβιντ... πάγωσε τη Λεωφόρο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έμεινε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής, με τον Σένκεφελντ να είναι λάθος τοποθετημένος και τον Λοντίγκιν να κάνει μια κακή έξοδο για να γίνει το 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους, με την ομάδα από το Ισραήλ, να επιλέγει να αφήσει την μπάλα στα αντίπαλα πόδια και να ψάχνει ευκαιρίες με αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, έφτασαν πολλές φορές, μια «ανάσα» από την ισοφάριση, αλλά… πήγαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Το αγωνιστικό πλάνο της Μακάμπι βγήκε, και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν καθηλωτικός, με διαδοχικές ευκαιρίες, ο Τσέρι βγήκε κερδισμένος από ένα γλίστρημα του Βαγιαννίδη και έκανε το 2-0. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα και η ομάδα είχε να ανέβει ένα «βουνό» αν ήθελε πρόκριση. Ο Ιωαννίδης μείωσε σε 2-1, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Η ελπίδα υπήρχε, αλλά οι πιθανότητες, δεν ήταν με το μέρος της.


Το ταξίδι τελείωσε για το «τριφύλλι» και πλέον όλη η συγκέντρωση θα στραφεί στο πρωτάθλημα. Αυτό που κρατάει η ομάδα είναι η «μαχητική ψυχή» που έδειξε, ο ζήλος για διάκριση και πως όλα τα παιχνίδια τα κυνήγησαν μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και αυτή είναι η αρχή!

Όσον αφορά την παρουσία των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» το βράδυ της Πέμπτης (14/12), ο Βιλένα ήταν πολύ καλός, με έξυπνες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δείχνει πως έχει «ξυπνήσει». Αντίθετα, ο Αράο συνεχίζει τα ανόητα λάθη στις μεταβιβάσεις του και δείχνει να βγάζει κούραση. Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι έτοιμος να… σηκώσει μανίκια. Για τον Φώτη Ιωαννίδη τα σχόλια περισσεύουν, το παιδί κάνει τη διαφορά και έφτασε αισίως τα πέντε γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την τρέχουσα σεζόν.

Ο αποκλεισμός αυτός, δεν πρέπει να «πάρει» από κάτω την ομάδα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση, πειθαρχία και ισορροπία από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0