Football Talk

Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Με τέτοια λάθη, τι τύχη θα μπορούσε να' χει; (video)

Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Με τέτοια λάθη, τι τύχη θα μπορούσε να' χει; (video)

Η ΑΕΚ πήγε στην Ολλανδία για δύο αποτελέσματα, αλλά από τα δικά της λάθη, έφυγε με το μόνο που δεν ήθελε! Ήττα από τον Άγιαξ (14/12, 3-1) και Ευρώπη... τέλος για φέτος. Μοιραίος ο Γιώργος Αθανασιάδης, που είχε και μεγάλες επεμβάσεις, αλλά κάθε κακή στιγμή του κόστισε. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσούμπα Άκπομ, με δύο γκολ!

Οι απουσίες της κόστισαν, αλλά στο φινάλε του ματς με τον Άγιαξ, η αίσθηση που μένει, είναι πως τα δικά της λάθη πρώτα απ' όλα, την άφησαν εκτός Ευρώπης.

Η ΑΕΚ πήγε είτε για τη νίκη, είτε για την ισοπαλία στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, αλλά εν τέλει ηττήθηκε με σκορ 3-1 (14/12), με τον Γιώργο Αθανασιάδη να φέρει τεράστια ευθύνη, στο πρώτο και το τρίτο γκολ.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα τερμάτισε τελευταίο στον πολύ δύσκολο, 2ο όμιλο του Europa League, με Άγιαξ, Μπράιτον και Μαρσέιγ, με τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη, οι Ολλανδοί θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ του Europa Conference League.

Υπέροχες στιγμές πριν τη «σέντρα», με τον Άγιαξ να τιμά τη μνήμη του Κώστα Νεστορίδη, που απεβίωσε την Τρίτη (12/12).

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό του «τελικού» με τον Άγιαξ. Ο Γιώργος Αθανασιάδης, αμέσως μετά από μία μεγάλη επέμβαση, έκανε λανθασμένη έξοδο, και ο Άκπομ έκανε το 1-0. Η απάντηση, ωστόσο, ήταν άμεση.

 
Στο 11ο λεπτό, ο Ελίασον εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το συγκεκριμένο σκορ, ωστόσο, δεν «άντεξε» για πολύ. Η άμυνα της ΑΕΚ έχασε τον Τέιλορ στο 20ο λεπτό, αυτός βρέθηκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Αθανασιάδη για να ξαναδώσει το προβάδισμα στον «Αίαντα».

 
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί στο 2ο μέρος, αναζητώντας το γκολ. Νέα λάθη, όμως, τους έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Ο Νόρντιν Άμραμπατ κράτησε την μπάλα περισσότερο απ' όσο χρειαζόταν στο 56', ο Άκπομ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια θέση, και παρότι το σουτ του είχε κατεύθυνση προς το κέντρο της εστίας, «τρύπησε» τα χέρια του Αθανασιάδη, για το 3-1.

 
Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ στο 67ο λεπτό. Ο Βίντα έκανε κακό κοντρόλ, ο Άκπομ έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, αλλά υπό την πίεση του Σιμάνσκι, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Στην εξέλιξη της φάσης, έκανε μία σέντρα-σουτ, που σταμάτησε στο δοκάρι.

 
Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της, προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε το ματς. Αντιθέτως, ο Αθανασιάδης έκανε μερικές μεγάλες επεμβάσεις, κρατώντας το σκορ στο 3-1, έως το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άγιαξ (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Ραμάι, Ρεντς (74' Γκόιερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον (85' Μικαουτάτζε), Τέιλορ, Άκπομ, Μπρόμπεϊ (46' Μάρτα), Φορμπς (62' Γκάι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (83' Γαλανόπουλος), Χατζισαφί, Ελίασον, Σιμάνσκι (90+1' Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (61' Πισάρο), Τσούμπερ, Γκαρσία (83' Γιόνσον).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0