Football Talk

Δεν φοβάται κανέναν ο Παναθηναϊκός, θέλει διαφάνεια στο πρωτάθλημα

Δεν φοβάται κανέναν ο Παναθηναϊκός, θέλει διαφάνεια στο πρωτάθλημα

Αποχή διαιτητών στην 14η αγωνιστική της Super League, με τον Παναθηναϊκό να μην φοβάται κανέναν και να παραμένει στο πλευρό τους δείχνοντας έμπρακτα πως είναι  υπέρμαχος της καταπολέμησης κάθε μορφής βίας!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Στο έλεος των... διαιτητών θα παραμείνει το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς αποφάσισαν να κάνουν αποχή την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ορθά, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Πανθεσσαλικό και τα όσα ακολούθησαν σχετικά με τις απειλές στο πρόσωπο του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός, με επίσημη τοποθέτηση του, είναι στο πλάι της εν λόγω κίνησης των διαιτητών να απέχουν από την ερχόμενη αγωνιστική, όμως παράλληλα ζητάει από όλους εκείνους που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την διαιτήτευση τους, να σπάσουν την σιωπή τους, έτσι ώστε η κίνηση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί η πράσινη ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια να μην έχει τα παράπονα και τα προβλήματα που υπήρχαν τα παλαιότερα χρόνια με διαιτησίες εις βάρος της με το... μαχαίρι στο κόκκαλο, δεν έχει μείνει και πλήρως ικανοποιημένη βέβαια. Σε κάθε περίπτωση όμως με την έκκληση που κάνει σε όλους τους διαιτητές της κατηγορίας, δείχνει πως είναι «καθαρή» και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν.

Από μεριάς τους βέβαια και οι διαιτητές, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την δική τους αυτοκριτική, καθώς τα λάθη που γίνονται, και δη επί εποχές VAR, δεν μπορούν να είναι δικαιολογημένα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνεται διαιτήτευση των αγώνων μέσω του VAR, με τους διαιτητές να μην παίρνουν αποφάσεις και να μένουν επαναπαυμένοι στην ύπαρξη του Video Assistant Referee. 

Ας ελπίσουμε πως αυτή η άτυπη διακοπή του πρωταθλήματος, θα αποφέρει καρπούς και η στάση των διαιτητών θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να κάνει το επόμενο βήμα. Φυσικά, σε όλο αυτό έχουν τεράστια ευθύνη όλες οι ΠΑΕ του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τον δρόμο και... κρατάει από το χέρι την Stoiximan Super League, δείχνει έμπρακτα την στήριξη του και είναι υπέρμαχος της καταπολέμησης της βίας!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0