Football Talk

«Κράξιμο» στον Τεν Χαγκ, αποθέωση στον Γκουαρδιόλα, αλλά πόσους βαθμούς απέχουν στην Premier League;

«Κράξιμο» στον Τεν Χαγκ, αποθέωση στον Γκουαρδιόλα, αλλά πόσους βαθμούς απέχουν στην Premier League;

Πολλοί θεωρούν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Τεν Χαγκ στο… τιμόνι, βρίσκεται υπό «κατάρρευση», ο βαθμολογικός πίνακας της Premier League όμως λέει τη δική του… αλήθεια.

Μπορεί ο Τεν Χαγκ να έχει ακούσει όσα λίγοι, έως και ελάχιστοι, προπονητές στην Αγγλία και γενικώς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πόσα από αυτά όμως τα αξίζει πραγματικά;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τετάρτης (06/12) πήρε μία σπουδαία νίκη στο σημαντικότερο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στην Premier League, απέναντι στην Τσέλσι (2-1).

Με τον ΜακΤόμινεϊ να… χτυπάει μία φορά σε κάθε ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν τρεις άκρως σημαντικούς βαθμούς και σε συνδυασμό με το… στραπάτσο της Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα (περισσότερο λόγω εμφάνισης και λιγότερο για το σκορ 1-0), οι «πολίτες» πλέον νιώθουν την… καυτή ανάσα της συμπολίτισσας.

Σε μία χρονιά που ο Τεν Χαγκ θεωρείται απόλυτα αποτυχημένος, ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι απλώς ντεφορμέ, οι τρεις βαθμοί που τις χωρίζουν στον βαθμολογικό πίνακα δεν μοιάζουν και τόσοι πολλοί.

Οι δύο ομάδες έχουν από εννέα νίκες στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα για την Γιουνάιτεντ είναι ότι μετράει έξι ήττες, σε σχέση με την Σίτι που έχει μόλις τρεις.

Αν επικεντρωθούμε στα νούμερα παραγωγικότητας η αλήθεια είναι πως η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Μόνο τα γκολ να δει κανείς είναι αρκετό. Η ομάδα του Τεν Χαγκ έχει σημειώσει 18 ενώ το αντίπαλο… δέος έχει ακριβώς τα διπλάσια (36).

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα τέρματα που δέχεται η κάθε ομάδα. Η φοβερά προβληματική αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ και με τον Ονάνα να πραγματοποιεί μία… κάκιστη σεζόν, έχει μόλις ένα γκολ παθητικό παραπάνω από τη Σίτι, που διαθέτει στο ρόστερ της, αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης. Η εστία των «κόκκινων διαβόλων» έχει παραβιαστεί συνολικά 18 φορές, ενώ των «πολιτών» 17.

Manchester United suffer blow as Andre Onana decision made

Σίγουρα στο χορτάρι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συγκριθούν, η βαθμολογία όμως δείχνει άλλα πράγματα…

Μία διαφορά τριών βαθμών μπορεί να εξαλειφθεί μόλις σε μία αγωνιστική. Το μέλλον θα δείξει αν η απόσταση αυτή θα αλλάξει και κυρίως προς ποια κατεύθυνση.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0