Football Talk

Τότεναμ: Ο «εφιάλτης» της Μάντσεστερ Σίτι και η… παράδοση που καλείται να συνεχίσει ο Ποστέκογλου (video)

Τότεναμ: Ο «εφιάλτης» της Μάντσεστερ Σίτι και η… παράδοση που καλείται να συνεχίσει ο Ποστέκογλου (video)

Η Τότεναμ δεν φοβάται και κοιτάει πάντα την Μάντσεστερ Σίτι στα… μάτια, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τώρα όμως ο Ποστέκογλου, πέρα από τους ασταμάτητους «πολίτες», έχει να διαχειριστεί και ένα ακόμη πρόβλημα.

Είναι δύσκολο κάποιος να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι, τα τελευταία χρόνια στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Οι «σίτιζενς» δεν είναι απλώς τα… αφεντικά της πόλης, αλλά ολόκληρου του «Νησιού». Οι πέντε κατακτήσεις Premier League στα τελευταία έξι χρόνια, είναι ενδεικτικό της «αυτοκρατορίας» που έχει… χτίσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

A four-midable record: Pep Guardiola's Premier League titles in focus

Κάθε παραμύθι όμως έχει και τον «δράκο» του, ή στην προκειμένη περίπτωση τον… πετεινό του. Η Τότεναμ από την εποχή που αποχώρησε ο Ποτσετίνο ταλανίζεται με την αστάθεια που παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτά τα χρόνια όμως ένα πράγμα παρέμενε αμετάκλητο και αυτό ήταν οι αναμετρήσεις με την Σίτι.

Οι «πολίτες» απέναντι στο Big – 5 της Αγγλίας, βρίσκουν μεγαλύτερη αντίσταση στους αγώνες, απέναντι στην Τότεναμ, κάτι που πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς μία σύμπτωση.

Does the Premier League still have a 'Big Six'? How the gaps are opening at  the elite end - ESPN

Στις τελευταίες οκτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι Λονδρέζοι έχουν κερδίσει συνολικά 16 βαθμούς, σημειώνοντας μάλιστα πέντε νίκες. Τέτοια νούμερα δεν έχει καμία άλλη ομάδα από το Big-5 της Αγγλίας, ούτε καν οι διεκδικήτριες του τίτλου.

Η Λίβερπουλ σε ισάριθμα παιχνίδια έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις μία φορά, ενώ σε τέσσερις αγώνες, οι δυο τους, πήραν από έναν βαθμό.

Η Άρσεναλ σίγουρα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, με επτά συνεχόμενες ήττες. Στο σερί αυτό έβαλε πρόσφατα τέλος με μία εντός έδρας επικράτηση, χάρη στο γκολ του Μαρτινέλι (1-0).

Για την Τσέλσι τα αποτελέσματα είναι απολύτως απογοητευτικά, με τους «μπλε» να έχουν φύγει με σκυμμένο το… κεφάλι, από τον αγωνιστικό χώρο σε πέντε από τις τελευταίες τους οκτώ συναντήσεις. Βέβαια τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι σίγουρα άκρως θεαματικά, με τελευταίο και καλύτερο το 4-4 πριν μερικές εβδομάδες.

Η «συμπολίτισσα», είναι η μόνη ομάδα που έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να φτάσει, κάπως, τα νούμερα της Τότεναμ, αλλά και πάλι απέχει πολύ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να επικρατήσει σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις τους. Όχι ότι με αυτά τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι χαρούμενη, καθώς έχει ηττηθεί σε τέσσερις περιπτώσεις, δηλαδή το 50% των προηγούμενων οκτώ αγώνων. Κάθε επικράτηση δίνει μόλις τρεις βαθμούς, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι όμως, η νίκη μετράει πολύ παραπάνω από ένα απλό… τρίποντο.

Ο Ποστέκογλου έχει την ευθηνή να συνεχίσει αυτή την… παράδοση που έχει χτιστεί γύρω από αυτές τις αναμετρήσεις και το βράδυ της Κυριακής (03/12) οι δύο ομάδες θα δώσουν άλλη μία «μάχη» για την 14η αγωνιστική της Premier League.

Ange Ball Explained: How Postecoglou Could Reinvigorate Spurs

Αυτή την φορά όμως υπάρχει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Το «μπλοκάκι» των τραυματισμών είναι γεμάτο. Μάντισον, Βαν ντε Βεν και Μπεντακούρ (μεταξύ άλλων) είναι στα «πιτς», με τον Ποστέκογλου να καλείται άμεσα να βρει λύσεις, ώστε να σταματήσει την… ασταμάτητη Μάντσεστερ Σίτι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0