Football Talk

Υπερβολικά θερμό το κοινό της «OPAP Arena» για τα... γούστα της Μπράιτον!

Υπερβολικά θερμό το κοινό της «OPAP Arena» για τα... γούστα της Μπράιτον!

Η Μπράιτον μπορεί να κέρδισε την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της, όμως το κοινό των «κιτρινόμαυρων» δεν τους έκαναν εύκολη τη δουλειά. Άλλωστε, οι «γλάροι» δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσο... θόρυβο.

Τα 100 dB είναι εξαιρετικά επικίνδυνη υψηλή συχνότητα για την ανθρώπινη ακοή και δεν είναι λίγα τα γήπεδα που ξεπερνούν τον εν λόγω αριθμό. Η συχνότητα δεν μετράται μόνο από τις φωνές του κοινού, αλλά και παρεμφερείς θορύβους, όπως βουβουζέλες και κόρνες.

Καταγραφές που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει ακόμη και 120 dB ή 130 dB, ενώ στην Τουρκία, όπου τα γήπεδα είναι πραγματικά... κολλαστήρια, έχουν αγγίξει μέχρι και τα 140 dB. Οι Άγγλοι παρόλα αυτά, είναι πιο οργανωμένοι, εφαρμόζουν τις κατάλληλες προδιαγραφές ενός γηπέδου κατά γράμμα.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η μεγαλύτερη συχνότητα που έχει καταγραφεί είναι στο «Άνφιλντ» με 97 dB, ενώ ακολουθεί το «Ολντ Τράφορντ» με 94 dB. Η χαμηλότερη συχνότητα, την οποία γνωρίζουμε κατέχει η έδρα της Γουέστ Μπρομ στην έδρα της, στα 67 dB.

Στην Premier League, η Μπράιτον αγωνίζεται υπό φυσιλογικές για την ακοή των παικτών της συνθήκες στα εκτός έδρας μάτς. Δεν ήξερε, όμως, τι την περίμενε στην Ελλάδα! Στην «OPAP Arena» καταγράφηκαν την Πέμπτη (30/11) 103 dB, οι υποστηρικτές της «Ένωσης» προκάλεσαν... σεισμό και οι «γλάροι» απήυδησαν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0