Football Talk

Ισραήλ-Ελβετία 1-1: Της «πήρε» το εισιτήριο από το... χέρι στο φινάλε!

Ισραήλ-Ελβετία 1-1: Της «πήρε» το εισιτήριο από το... χέρι στο φινάλε!
Η Ελβετία βρισκόταν με το ένα πόδι στο Euro 2024, αλλά το ψυχωμένο Ισραήλ είχε άλλα σχέδια! Με γκολ στο φινάλε, της στέρησε την πρόκριση πριν το τέλος των προκριματικών.

Εκεί που η Ελβετία είχε έτοιμο το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024, ένα γκολ του Ισραήλ στο φινάλε ήταν αρκετό για να της χαλάσει τα σχέδια και να διαμορφώσει το τελικό 1-1 (15/11).

Ο Βάισμαν ισοφάρισε στο 88’ το γκολ του Βάργκας από το πρώτο μέρος, και έτσι στέλνει τους Ελβετούς απέναντι σε Κόσοβο (18/11) και Ρουμανία (21/11), ώστε να τη σφραγίσουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τους Ελβετούς να καταφέρνουν να πάρουν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό. Ο Φερνάντες έβγαλε «συστημένη» σέντρα για το κεφάλι του Βάργκας, και ο εξτρέμ της Άουγκσμπουργκ δεν αστόχησε από κοντά.

Το Ισραήλ τα έπαιξε όλα για όλα, και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση προς το φινάλε της αναμέτρησης. Σε ένα κόρνερ των γηπεδούχων, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, με τον Φερνάντες να κάνει κακό διώξιμο και τον Βάισμαν (πέρασε ως αλλαγή στο 81’) να σκοράρει αμαρκάριστος.

Μάλιστα, ο Φερνάντες, μετά την κακή του αντίδραση στο γκολ, φρόντισε να αφήσει και την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισραήλ (Αλόν Χάζαν): Γκλάζερ, Ντάσα (65’ Ζαχάβι), Σλόμο, Γκόλντμπεργκ, Νταβιντζάντα, Λάβι (Ν. Γκλάζερ), Αμπού Φανί, Γκόρνο (65’ Γκλούκ), Σαφούρι (46’ Κανικόφσκι), Χαλαϊλι (81’ Βάισμαν), Τούργκεμαν

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Ακάντζι, Ζέσιγκερ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Ζακάρια, Τζάκα, Βάργκας (77’ Στέφεν), Αμντούνι (69’ Ντόιγ), Οκαφόρ (69’ Ζεκίρι/90+5 Κόμερ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0