Football Talk

Γεωργία – Κύπρος 4-0: Ο Κβαρατσχέλια είναι... παντού και προκαλεί πανικό!

Γεωργία – Κύπρος 4-0: Ο Κβαρατσχέλια είναι... παντού και προκαλεί πανικό!
Γεωργία και Κύπρος αναμετρήθηκαν την Κυριακή (15/10) στα προκριματικά του Euro 2024. Ένας αγώνας που απλώς για τυπικούς και μόνο λόγους έπρεπε να διεξαχθεί μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Τους τρεις βαθμούς, παρ' όλα αυτά, πήρε η Γεωργία μετά το τελικό 4-0 χάρη στις ολοκληρωτικές ενέργειες του ενός και μοναδικού Κβαρατσχέλια.

Σανιόλ και Κεστπάγια οδήγησαν τις ομάδες τους στην 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Ένα ματς το οποίο ήταν λες και διεξήχθη ίσα ίσα για να βγει η υποχρέωση. Και οι δύο χώρες καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις στον όμιλό τους και όσο και αν ψάχνουν, άκρη να πιαστούν δεν θα βρουν.

Για την Κύπρο σίγουρα το όνειρο έχει τελειώσει. Υπήρξαν καλές στιγμές, δημιούργησε φάσεις, όμως έχασε για ακόμη μια φορά, φτάνοντας στο σύνολο τις εφτά ήττες. Ο Κεστπάγια είδε τους συμπατριώτες του να φεύγουν με την νίκη, ενώ η ομάδα του έμεινε στους μηδέν βαθμούς.

Η Γεωργία πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46’ το σουτ του Κβαρατσχέλια κόντραρε στον Σπόλιαριτς και ο Κιταϊσβίλι μάζεψε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίχτυα. Ο άσος της Νάπολι βρήκε το γκολ στο 58’ πλασάροντας τον Μολ στην έξοδο για το 2-0.

 

Έπειτα, ο Σενγκέλια στο 82’ με ασίστ του Κβαρατσχέλια, 11 λεπτά αφού μπήκε αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 4-0 καθόρισε ο Μικαουτατζέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, στο 95', μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γεωργία (Γ. Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Λοτσοσβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Αζαρόβι (71’ Σενγκέλια), Μαμουτσασβίλι, Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (85’ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσχέλια (85’ Μεκβαμπισβίλι), Τσακβετάτζε (71’ Νυαβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (59’ Μικαουτατζέ)

Κύπρος (Τ. Κετσπάγια): Μαλ, Ανδρέου (46’ Αντωνίου), Καρώ, Γκόγκιτς, Κυπριανού, Ιωάννου (87' Κορέια), Κυριάκου (62’ Χαραλάμπους), Κούσουλoς, Σπόλιαριτς, Κάστανος (70’ Λοΐζου), Χριστοφή (71’ Κακουλλής)

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0