Football Talk

Ο Άκμπομ σκόραρε μόνο μία φορά απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά την «πλήγωσε» βαθύτατα… (video)

Ο Άκμπομ σκόραρε μόνο μία φορά απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά την «πλήγωσε» βαθύτατα… (video)

Ο Τσούμπα Άκπομ θα τεθεί ξανά ως… αντίπαλος της ΑΕΚ στην καριέρα του και θα έχει να θυμάται τη μία και μοναδική φορά, που σκόραρε απέναντί της και έκανε πανευτυχή κάθε φίλο του ΠΑΟΚ.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι πολλές, αφού οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά και… ξανά και στο Κύπελλο Ελλάδας ανά τα χρόνια.

Ο Τσούμπα Άκμπομ θα αντιμετωπίσει την «Ένωση» την Πέμπτη (05/10) στο Europa League για 13η φορά στην καριέρα του (μόνο με τον Ολυμπιακό έχει παίξει τόσες) και ο απολογισμός του δείχνει… μόλις ένα γκολ.

Μολαταύτα, αυτό θα το θυμούνται όλοι οι φίλοι του «Δικέφαλου του Βορρά», αφού «πλήγωσε» βαθύτατα την ΑΕΚ και χάρισε στον ΠΑΟΚ ένα τρόπαιο. Το 2019 οι δύο σύλλογοι τέθηκαν για τρίτη διαδοχική φορά αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν επικρατήσει τις δύο προηγούμενες.

paok_1.jpg

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήθελε να πάρει το… αίμα της πίσω, όμως σε εκείνο το ματς αυτός που «μίλησε» ήταν ο… Άκπομ. Ο Δημήτρης Πέλκας πραγματοποίησε μία υπέροχη κούρσα και σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας, όπου ο Άγγλος επιθετικός ήταν αμαρκάριστος.

Εκείνος, γύρισε υπέροχα το σώμα του και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με… ανάποδο ψαλιδάκι, νικώντας συνεπακόλουθα τον Βασίλη Μπάρκα και κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Το Κύπελλο Ελλάδας έμελλε να «βαφτεί» ξανά στα… ασπρόμαυρα και ο Άκπομ να αποχωρήσει από το κλαμπ έναν χρόνο αργότερα για την Μίντλεσμπρο.

Επέστρεψε στην Τούμπα ως δανεικός, ξαναγύρισε στην Αγγλία και εντυπωσίασε, σημειώνοντας πέρυσι 28 γκολ στην Championship. Εξασφάλισε μία σημαντική μεταγραφή στον Άγιαξ για 12 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα προβλήματα του «Αίαντα» δεν του έχουν επιτρέψει να αναδείξει τις ικανότητές του.

Αναζητά ακόμα το πρώτο του γκολ και εφόσον αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ, μπορεί, άραγε, να το πετύχει; Οψόμεθα…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0