Football Talk

ΑΕΚ: Αυτός ο Άγιαξ αποτελεί την μικρότερη «απειλή» από το… 2015 (video)

ΑΕΚ: Αυτός ο Άγιαξ αποτελεί την μικρότερη «απειλή» από το… 2015 (video)

Το ταλέντο που διαθέτει ξεκάθαρο, το «βάρος» της φανέλας μεγάλο και η ιστορία του Άγιαξ δεν χωράει αμφισβήτηση. Ωστόσο, η ΑΕΚ που έχει παρουσιαστεί στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει κάτι να… φοβάται και τα προβλήματα του «Αίαντα» αναδεικνύουν πως είναι ευάλωτος…

Η τεράστια νίκη της ΑΕΚ στο Μπράιτον, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, έκανε την «Ένωση» να αισθάνεται πως μπορεί να διεκδικήσει ουσιαστικά κάτι περισσότερο από την 4η θέση σε αυτόν τον όμιλο του Europa League.

Φυσικά, τα εμπόδια που έπονται είναι μεγάλα, όμως τα προβλήματα που παρουσιάζουν και ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ, τους καθιστούν… αδύναμους. Ο «Αίαντας» ταξιδεύει στην Ελλάδα και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena (05/10), η οποία έρχεται με… κεκτημένη φόρα από το «διπλό» κόντρα και στον Παναθηναϊκό.

Η συμπεριφορά των οπαδών των Ολλανδών στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Φέγενορντ ήταν… απογοητευτική και οδήγησε εν τέλει στην οριστική διακοπή του ματς, αφού το σκορ ήταν ήδη 3-0 εις βάρος τους. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μερικές ημέρες αργότερα, ο Άγιαξ δέχθηκε κι άλλο γκολ (4-0) και κατέγραψε μία αρνητική επίδοση που… χαροποιεί την ΑΕΚ.

Σημείωσε μόλις 0.3 xGoals και γύρισε πίσω στο μακρινό… 2015! Τότε, ξανά σε ένα ντέρμπι με τη Φέγενορντ (0-0), ήταν η τελευταία φορά που αποτέλεσε τόσο μικρή απειλή για την αντίπαλη εστία και τα ζητήματά του, όπως φαίνεται, είναι και στην επίθεση, μολονότι τον έχουμε συνηθίσει ως μία από τις πιο επιθετικές ομάδες στον κόσμο.

Ως εκ τούτου, βρίσκεται και στην 14η θέση του πρωταθλήματος Ολλανδίας, έχει πέντε ματς να «γευτεί» τη χαρά της νίκης και η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται μία σχετική ασφάλεια, εφόσον φυσικά παρουσιαστεί όπως και κόντρα στην Μπράιτον

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0