Football Talk

ΑΕΚ: Πάει στη Λεωφόρο με φόρα και ψυχολογία από την Αγγλία

ΑΕΚ: Πάει στη Λεωφόρο με φόρα και ψυχολογία από την Αγγλία

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων, ξανά, στην άμυνά της δίνει απόψε (21:00 Cosmote TV 1) άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο – Τι διακυβεύεται στο ματς και τα πλάνα του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης 

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει το βράδυ την αγωνιστική της… διαβολοεβδομάδα. Μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακολούθησε το απαιτητικό ματς στο Μπράιτον και κλείνει απόψε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θα συνεχιστούν και στην πορεία οι συνεχόμενοι αγώνες, όμως πραγματικά το ΟλυμπιακόςΜπράιτονΠαναθηναϊκός είναι ματς με δυνατές… πίστες.

Η ομάδα του Αλμέιδα θα πάει και σε αυτό το ντέρμπι με σημαντικές απουσίες. Κόντρα στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ είχε προβλήματα στη μεσοεπιθετική της γραμμή, καθώς έλειπαν οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο. Απόψε, όπως ήταν και την Πέμπτη στην Αγγλία, το πρόβλημα είναι στην άμυνα, καθώς απουσιάζουν οι Βίντα, Μουκουντί, συν ο Χατζισαφί. Στα θετικά η παρουσία για πρώτη φορά σε αποστολή του Αλεξάντερ Κάλενς.

Η ΑΕΚ πάντως έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως είναι ικανή να καλύπτει τα αγωνιστικά της προβλήματα. Κι αυτό θα επιδιώξει να πράξει και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Διακυβεύονται πράγματα στο ματς, όχι όμως τα πάντα… Δεδομένα η ΑΕΚ θέλει νίκη και θα μπει στο γήπεδο να τη διεκδικήσει και να την πάρει. Αν κρίνουμε από τη βαθμολογία στο ξεκίνημα, η Ένωση είναι λίγο πιο πιεσμένη από τον αντίπαλό της. Οι δυο ισοπαλίες με Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό στα τρία πρώτα ματς που έχει δώσει, σε συνδυασμό με τις νίκες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, την έχουν λίγο πίσω. Δεδομένα όμως είναι αρχή ακόμα και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Ωστόσο η ΑΕΚ θέλει κερδίζοντας το βράδυ τον Παναθηναϊκό, αφενός να πλησιάσει στην κορυφή, έχοντας ματς λιγότερο και έχοντας φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, αφετέρου να αποκτήσει τεράστια ψυχολογία για την πορεία της σεζόν.

Η ΑΕΚ πάει λοιπόν, στη Λεωφόρο για να κερδίσει, έχοντας… αέρα και ψυχολογία από τη μεγάλη της νίκη στο Μπράιτον. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προσεγγίσει το ματς ο Ματίας Αλμέιδα. Στους περσινούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό ο Αργεντινός κατέβαζε την ομάδα του με δυο «καθαρά» αμυντικά χαφ, τους Σιμάνσκι και Γιόνσον.

Απόψε, όμως, ο Σιμάνσκι αναμένεται να μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας και να παίξει δίπλα στον Μήτογλου, όπως συνέβη και στο Μπράιτον. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Γιόνσον θα είναι το «6άρι» και λογικά κοντά του θα έχει τον Πινέδα. Από εκεί και πέρα ο Στάνκοβιτς θα είναι στο τέρμα, ο Ρότα ή ο Σιντιμπέ θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ αριστερά ο Μοχαμάντι. Πάμε και στη μεσοεπιθετική γραμμή: Από τη στιγμή που ο Πινέδα παίξει στον άξονα ο Γκατσίνοβιτς θα ξεκινήσει αριστερά στο κέντρο, ενώ δεξιά φαβορί να πάρει φανέλα βασικού είναι ο Ελίασον. Μπροστά το δίδυμο Τσούμπερ – Γκαρσία δείχνει να κερδίζει έδαφος να ξεκινήσει το ντέρμπι. Πάντα, όμως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα στο μυαλό του Αλμέιδα.

Σίγουρα ό,τι κι αν επιλέξει τελικά ο προπονητής δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η ΑΕΚ προέρχεται από ένα απαιτητικό ταξίδι, όπως ήταν αυτό με τη Μπράιτον, ενώ υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι έπαιξαν στην Αγγλία επιστρέφοντας σε αυτό το ματς από τραυματισμούς (Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς). Οι μετρήσεις δηλαδή κάθε ποδοσφαιριστή, επί της ουσίας, θα κρίνουν τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ειδικά μπροστά πάντως η πρωταθλήτρια δεν έχει προβλήματα και ο Αλμέιδα θα επιλέξει για το ξεκίνημα τους πιο «φρέσκους» παίκτες του.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0