Ο λόγος για την Στέφη Παπαχρήστου, η οποία παρακολούθησε μαζί με τον μπαμπά της το ματς της αγαπημένης τους ομάδας, κάνοντάς του… έκπληξη, καθώς πηγαίνοντας ο κ. Απόστολος στην Αγγλία, δεν γνώριζε πως θα βιώσει ένα τέτοιο βράδυ.
Τα εισιτήρια ήταν κλεισμένα και η Στέφη «χάρισε» στον πατέρα της μία μοναδική εμπειρία, την οποία ο ίδιος συγκρίνει, μόνο με την αναμέτρηση με τη Ντέρμπι Κάουντι, τη δεκαετία του ’70.
Οι εικόνες που φρόντισε να αποτυπώσει η Στέφη στη συνέντευξή της με τον Δημήτρη Μανάκο είναι μοναδικές. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, οι αντιδράσεις στα γκολ, τα συναισθήματα που της δημιούργησε το εν λόγω αποτέλεσμα και φυσικά, οι υπέροχοι άνθρωποι στο Μπράιτον.
Μία ιδιαίτερη και άκρως ελληνική ιστορία, που δικαίως έγινε γνωστή, ακόμη και αν ολίγον τι… παραποιήθηκε. Αξίζει κανείς να την διαβάσει ολόκληρη. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Στέφη θέλησε στο φινάλε της να μας αναφέρει και μία ξεχωριστή ερώτηση ενός μεγαλύτερου ηλικιακά κατοίκου στο Μπράιτον, που έχει σχέση με τον Μιχάλη και τους Έλληνες οπαδούς…
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Στέφης Παπαχρήστου και του πατέρα της, κ. Απόστολου, στον Δημήτρη Μανάκο:
Αρχικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησες με τον μπαμπά σου παιχνίδι στο εξωτερικό;
«Στην Ελλάδα παρακολουθούσαμε αρκετά παιχνίδια μαζί, όταν ακόμη ήμουν… μωρό. Το ίδιο συνέβη και μεγαλώνοντας, όσο ήμουν στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, είναι η πρώτη φορά και για τους δυο μας που κανονίσουμε να δούμε μαζί αγώνα της ΑΕΚ.»
Πες μας δυο λόγια για τη συνάντησή σας. Πόσο καιρό πριν το είχατε κανονίσει, πόσο περίμενες να έρθει στην Αγγλία και να παρακολουθήσετε μαζί την αγαπημένη σας ΑΕΚ;
«Είναι όμορφη ιστορία. Ο πατέρας μου είχε προγραμματίσει να έρθει να με επισκεφτεί για άλλους λόγους και όταν συνειδητοποίησα ότι το ματς της Μπράιτον με την ΑΕΚ συμπίπτει με την παραμονή του εδώ, κανόνισα με τη μητέρα μου να του κάνουμε έκπληξη, έχοντας ήδη κλείσει τα εισιτήρια. Ήξερα ότι θα το ευχαριστηθεί, καθώς είναι ένθερμος φίλος της ΑΕΚ!»
Γνωρίζεις πως η εν λόγω ιστορία έγινε… γνωστή στην Ελλάδα, εξαιτίας της φωτογραφίας. Σας πλησίασαν Άγγλοι δημοσιογράφοι για να σας μιλήσουν; Τι σας είπαν, πώς τους φάνηκε που δύο Έλληνες βρέθηκαν στην Αγγλία για το παιχνίδι;
«Ναι, το γνωρίζω. Βεβαίως, η ιστορία του πώς ήρθε στην Αγγλία, να σας πω την αλήθεια παρουσιάστηκε λίγο… φουσκωμένη στα ελληνικά social media. Γράφτηκε για παράδειγμα πως έχουμε να βρεθούμε για μήνες, αλλά το καλοκαίρι ήμουν διακοπές μαζί με τους γονείς μου στην Ελλάδα.
Στο Μπράιτον, στο σημείο συνάντησης που είχε καθοριστεί, πλησίασαν τους φιλάθλους δύο δημοσιογράφοι του BBC Radio Sussex, για να κάνουν ερωτήσεις στον κόσμο. Έτθχε να τους μιλήσω και εγώ, που αποδέχθηκα την πρόσκλησή τους. Με ρώτησαν για το πώς βρήκαμε την πόλη τους, αν περνάμε ωραία και πώς νιώθουμε για το επικείμενο παιχνίδι.
Όπως είπα και σε εκείνους, υπήρχε ένα πολύ ωραίο κλίμα, γιατί μας δέχθηκαν όλους πολύ φιλικά. Σκεφτείτε πως όσο κάναμε βόλτες στην πόλη, οι Άγγλοι μας έβλεπαν, χαμογελούσαν, μας σταματούσαν και μας έλεγαν καλή επιτυχία. Μπορώ να πω πως όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο για τους Έλληνες φιλάθλους.»
Πώς ζήσατε το παιχνίδι; Πίστευες πως η ΑΕΚ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα;
«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πραγματικά. Να σου πω μόνο ότι έχω χάσει τη φωνή μου, αισθάνομαι πως έχω κάνει τρεις ώρες προπόνηση. Δεν υπήρχε φίλος της ΑΕΚ που να μην ήταν όρθιος ή να μην φώναζε και να τραγουδούσε. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και οι Άγγλοι ήταν ενθουσιασμένοι, καθώς το ματς για την Μπράιτον ήταν… ιστορικό, λόγω της πρώτης της συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Για τον λόγο αυτό ήμασταν όλοι πολύ επιφυλακτικοί. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Μπράιτον, αλλά η ΑΕΚ ήρθε στην Αγγλία για να κερδίσει. Όπως λέει ο πατέρας μου, τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχει ξαναγίνει στην Αγγλία, από την δεκαετία του ’70, απέναντι στη Ντέρμπι Κάουντι, όπου το έβλεπε, όντας πιτσιρικάς, από ασπρόμαυρη οθόνη.»
Πες μας για τους ανθρώπους στο Μπράιτον. Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα…
«Προσωπικά, εμείς τους βρήκαμε… κύριους. Ακόμη και μετά το παιχνίδι, εκτός γηπέδου, παρότι ήταν στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα, μας έδιναν συγχαρητήρια και μας ευχόντουσαν καλή επιστροφή. Εξαιρετικοί…»
Θα είσαι στην Αθήνα όταν οι Άγγλοι έρθουν στην Ελλάδα ή δεν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις στο Λονδίνο;
«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παρακολουθήσω από κοντά το παιχνίδι στην Αθήνα, λόγω του ότι μένω μόνιμα και δουλεύω στο Λονδίνο. Ωστόσο, ακόμη και να έρθω, θα ήταν δύσκολο να βρω εισιτήριο, καθώς ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου, καταφέραμε να πάρουμε διαρκείας στο καινούργιο γήπεδο.»
Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι ακόμη; Ίσως κάποια ιστορία από τη μοναδική αυτή εμπειρία που ζήσατε;
«Ναι. Ένας φίλος της Μπράιτον, μεγαλύτερης ηλικίας, μας σταμάτησε στην παραλία για να μας ρωτήσει αν το βράδυ θα γίνουν… επεισόδια από πλευράς μας. Γνώριζε για όσα έγιναν στην Αθήνα με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και για τον Μιχάλη. Του είπαμε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση, καθώς μοναχικός μας στόχος είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι!»
*Πρέπει να αναδεικνύουμε τέτοιες ιστορίες και ευχαριστούμε την Στέφη και τον κ. Απόστολο Παπαχρήστο που θέλησαν να τις μοιραστούν μαζί μας. Ας μας προβληματίσει όμως και λίγο, το ερώτημα που έθεσε στους δύο Έλληνες εκείνος ο φίλος της Μπράιτον. Δεν θα έπρεπε να φοβάται. Αλλά γνώριζε για τον Μιχάλη...
Πηγή: www.england365.gr
www.bnsports.gr