Football Talk

Ολυμπιακός: Η φόρμα των Ελλήνων, η «δίψα» των νέων και η «μάχη» του κέντρου

Ολυμπιακός: Η φόρμα των Ελλήνων, η «δίψα» των νέων και η «μάχη» του κέντρου

Πανέτοιμος για το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς είναι ο Ολυμπιακός που δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ. Το πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το κλίμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με στόχο να κάνει… δήλωση προθέσεων θα παραταχθεί απόψε το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός. Απέναντι στους πρωταθλητές της περσινής σεζόν η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να επιβεβαιώσει τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και να στείλει μήνυμα προς όλους για την φετινή μάχη του τίτλου. Επιπλέον, μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, ωστόσο οι «Πειραιώτες» έχουν την ευκαιρία σε περίπτωση νίκης να αφήσουν 8 βαθμούς πίσω τους την ΑΕΚ, έστω και με ματς περισσότερο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την «Ένωση», εκτιμά πως θα κριθούν πολλά στις προσωπικές μονομαχίες και στη «μάχη» της μεσαίας γραμμής. Ως εκ τούτου ο τρόπος που θα αγωνιστούν οι Έσε και Καμαρά θεωρείται κομβικός για την έκβαση του αγώνα και για αυτόν τον λόγο ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει… ιδιαίτερα μαθήματα και στους δύο τις τελευταίες μέρες για το τι ακριβώς θέλει από αυτούς τόσο στο κομμάτι του να «σπάσουν» την πίεση της ΑΕΚ όσο και στο που και πότε θέλει να γίνονται οι ίδιοι πιεστικοί.

Την ίδια ώρα άπαντες στον Πειραιά στηρίζουν πολλά στους Έλληνες παίκτες που τυγχάνει να είναι και οι πιο φορμαρισμένοι σε αυτό το το ξεκίνημα της σεζόν. Ο λόγος για τον Ρέτσο που ηγείται της αμυντικής γραμμής, τον Φορτούνη που έχει τγ δυνατότητα με μια του κίνηση να θέσει εκτός λειτουργίας κάθε αμυντική οργάνωση του αντιπάλου και τον Μασούρα που έχει εναρμονιστεί πλήρως με τον ρόλο που του επιφύλασσε ο προπονητής και έχει αποκτήσει σταθερή σχέση με το γκολ. Αν αυτοί οι τρεις διατηρήσουν την απόδοση που είχαν και πριν την διακοπή τότε ο Ολυμπιακός θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες του για να φύγει νικητής. 

Παράλληλα, μεγάλη είναι η «δίψα» και των νεοφερμένων για να αγωνιστούν. Οι Ποντένσε, Γιόβετιτς και Σολμπάκεν μπήκαν στην αποστολή και ειδικά οι δύο πρώτοι είναι πιθανό να αγωνιστούν ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Ενδεικτικό της υπεροπλία που διαθέτουν πια οι «ερυθρόλευκοι» είναι πως δεν χώρεσε στην αποστολή ο Ελ Αραμπί, ο Πορόσο αλλά και ο Αλεξανδρόπουλος που έχει κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και προτιμήθηκε να μην ρισκάρει ενόψει και του αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα το πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, τους Ρόντινει, Ρέτσο, Φρέιρε και έναν εκ των Ορτέγκα ή Κίνι στην άμυνα. Έσε και Καμαρά θα βρίσκονται στον άξονα, Φορτούνης και Μπιελ θα ξεκινούν τις προσπάθειες τους από τα «φτερά» της επίθεσης, ενώ το δίδυμο μπροστά θα αποτελείται από τους Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Σύμμαχος των Πειραιωτών είναι και η παράδοση καθώς δεν έχουν ηττηθεί στις 9 τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League από το 1959-60 και έπειτα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς από το νέο γήπεδο της «Ένωσης».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0