Football Talk

Ούτε στο break των Εθνικών δεν σταματάει να δουλεύει η «καλά κουρδισμένη μηχανή» του Γκουαρδιόλα (video)

Ούτε στο break των Εθνικών δεν σταματάει να δουλεύει η «καλά κουρδισμένη μηχανή» του Γκουαρδιόλα (video)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν προβληματίζεται από τραυματισμούς μετά το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων, αλλά είναι σίγουρος πως οι παίκτες του μπορούν να επανέλθουν στις υποχρεώσεις τους μετά από πολύ καλές εμφανίσεις με το εθνόσημό τους.     

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της στην Premier League, αντιμετωπίζοντας στην 5η αγωνιστική τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (16/9, 17:00).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προειδοποίησε τους παίκτες του πως το τελευταίο που θέλει είναι το να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια του break των εθνικών ομάδων. Οι «citizens» είχαν μάλιστα στείλει δικό τους προσωπικό για να επιβλέπει τον Έρλινγκ Χάαλαντ όταν αυτός αγωνιζόταν με την εθνική Νορβηγίας!

Ο 23χρονος στράικερ των πρωταθλητών Ευρώπης δεν είναι ο μοναδικός που θα δημιουργούσε κενό στην ομάδα του Ισπανού τεχνικού, σε περίπτωση που έμενε εκτός. Παίκτες όπως ο Φιλ Φόντεν και ο Κάιλ Γουόκερ είναι επίσης κομβικά πρόσωπα για τη Σίτι και το ότι αποτελούν βασικούς πυλώνες στην Εθνική τους, ήταν εξαιρετικά «επίφοβο».

Προς έκπληξη – θετική μάλιστα- του Πεπ και των συνεργατών του, οι παίκτες του όχι μόνο δεν τραυματίστηκαν αλλά επανέρχονται πλέον… δριμύτεροι έχοντας κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με γκολ και ασίστ για τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Ο Χάαλαντ, παρέμεινε στον πάγκο στο 6-0 της Νορβηγίας επί της Ιορδανίας (7/9) ωστόσο, στην επόμενη αναμέτρηση κόντρα στη Γεωργία (2-1,12/9) ήταν αυτός που σκόραρε με κεφαλιά δίνοντας προβάδισμα στους Σκανδιναβούς. Ο συνολικός αριθμός των γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής, ανέρχεται στα 25, σε μόλις 26 παιχνίδια!

Το δίδυμο Φόντεν και Γουόκερ συνεργάστηκε άψογα στη νίκη επί της Σκωτίας (1-3,12/9) βάζοντας την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε θέση οδηγού από το 32ο λεπτό. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι έστειλε την μπάλα κυριολεκτικά στα πόδια του 23χρονου και εκείνος σκόραρε εύκολα με πλασέ.

Ακόμα δύο παίκτες των «πολιτών» έκανα αισθητή την παρουσία τους στο διάλειμμα των Εθνικών ομάδων. Πρόκειται για τους Ρόντρι και Ντόκου που μοίρασαν ο καθένας από μία ασίστ με Ισπανία και Βέλγιο αντίστοιχα.

Ο 27χρονος μέσος ήταν ο δημιουργός του 6ου και τελευταίου γκολ της «φούρια ρόχα» κόντρα στην Κύπρο, βγάζοντας μία πολύ καλή μακριά μπαλιά στον Φέραν Τόρες, με εκείνον να κάνει το τελικό 6-0 (12/9).

Και ο Ντόκου συμμετείχε σε γκολ των «κόκκινων διαβόλων» τροφοδοτώντας τον Τσαρλς Ντε Κετελάερε για το τελικό 5-0 επί της Εσθονίας.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

      

      

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0