Football Talk

Ολυμπιακός: Η εικόνα από τα προσεχώς, το «τούρμπο» και ο Φορτούνης

Ολυμπιακός: Η εικόνα από τα προσεχώς, το «τούρμπο» και ο Φορτούνης

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που είδε πολλά από όσα σκέφτεται για τον φετινό Ολυμπιακό, το εκρηκτικό για ακόμα μια φορά ξεκίνημα και το θέμα Φορτούνη.

Είναι αλήθεια πως το μάλλον χαμηλό επίπεδο του αντιπάλου έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να φανερώσει κάποια από τα θέλω του προπονητή της συνολικά για την φετινή σεζόν. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα στη φάση του χτισίματος και καλά καλά ακόμα δεν έχουν συμπληρωθεί σημαντικά κομμάτια του παζλ, ωστόσο η εικόνα ειδικά του πρώτου ημιχρόνου μας δείχνει την κατεύθυνση.

Ένα 4-2-2-2 με τον Μασούρα δίπλα στον σέντερ φορ, τους Μπιελ και Φορτούνη από πίσω τους και πολύ διαθέσιμο χώρο για τους δύο πλάγιους μπακ (Βρουσάι και Κίνι). ‘Ενας σχηματισμός που με μεγάλη ευκολία άλλαζε συχνά μέσα στο ματς με τον Μασούρα να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο για να προσφέρει πλάτος και υπεραριθμία όποτε αυτό χρειαζόταν. Κάπως έτσι, πάνω σε αυτούς τους 6 ποδοσφαιριστές, ήταν χτισμένο το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού που κατάφερε με την ασταμάτητη κίνηση όλων αυτών των παικτών να αποδιοργανώσει πλήρως κάθε αμυντική των Σέρβων. Εξάλλου το τελικό 3-1 κρίνεται ιδιαίτερα τιμητικό για την Τσουκάριτσκι, αφού το σκορ  θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κάτι ακόμα που μπορεί να πιστωθεί ο προπονητής μετά από ένα δείγμα πια τριών αγώνων στο «Γ. Καραισκάκης» είναι ο τρόπος που μπαίνει στα παιχνίδια. Γκολ στα 22 δευτερόλεπτα με την Γκενκ. Αποβολή σε φάση μισό γκολ στο 3ο λεπτό με τον Πανσερραικό. Γκολ στο 3ο λεπτό απέναντι στην Τσουκάριτσκι. Αν μη τι άλλο οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στους αγώνες με πατημένο το… τούρμπο, κατάλληλα προετοιμασμένοι για να στείλουν το μήνυμα στον αντίπαλο. Ένα γεγονός που οφείλεται φυσικά στον Ισπανό τεχνικό και κάνει πολύ πιο εύκολη την δουλειά της ομάδας στη συνέχεια.

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως έχει πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά του για να καταφέρει να φτιάξει μέσα στην σεζόν μια καλή ομάδα που θα πετύχει τους στόχους της. Είναι δεδομένο πως αυτή τη στιγμή ο Κώστας Φορτούνης είναι απαραίτητος. Αποτελεί οτι πιο ποιοτικό έχει στη διάθεση της η ομάδα για να πάρει τις νίκες που τόσο έχει ανάγκη στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετικός, ξεσήκωσε το γήπεδο και αποθεώθηκε από τον κόσμο που ζήτησε να αγνοήσει τους Άραβες και να παραμείνει στο «λιμάνι».

Πάντα στις μεταγραφές το πιο σημαντικό είναι το τι θέλει ο παίκτης και τις επόμενες μέρες ο Φορτούνης θα κληθεί να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον του, ίσως και για το μέλλον της ομάδας.

Δημήτρης Σπηλιόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0