Football Talk

H «ευρωπαϊκή» Ελλάδα στην 11η θέση της σεζόν και το... κυνήγι για το νούμερο 15 στο ranking της UEFA

H «ευρωπαϊκή» Ελλάδα στην 11η θέση της σεζόν και το... κυνήγι για το νούμερο 15 στο ranking της UEFA
Η πορεία των ελληνικών ομάδων στα μέχρι τώρα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και πλέον μπορεί να... ονειρεύεται η χώρα, στο να σκαρφαλώσει πολλές θέσεις στο ranking της UEFA.
Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των play off για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δύο ήττες (με ένα γκολ διαφορά και οι ρεβάνς στην Ελλάδα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και δύο νίκες (εντός ο Ολυμπιακός, εκτός ο ΠΑΟΚ) είναι ο απολογισμός, με την Ελλάδα να είναι κοντά στο να έχει τέσσερις ομάδες σε ομίλους για δεύτερη φορά αυτή τη δεκαετία.


Μπορεί πέρσι η σεζόν να ήταν καταστροφική σε αυτό το κομμάτι (42η θέση στη βαθμολογία για τη χρονιά 2022-2023), όμως φαίνεται τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά. Με απολογισμό δέκα νίκες, έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, η χώρα μας είναι στην ενδέκατη θέση της UEFA για την τρέχουσα σεζόν.

Με δύο ακόμα νίκες (από τα τέσσερα ματς που μένουν) η Ελλάδα θα φτάσει το καλύτερό της ρεκόρ σε προκριματικά, το οποίο είναι δώδεκα νίκες το 2019. Μπορεί όμως και να το περάσει, συνδυάζοντάς το μάλιστα, με σπουδαίες προκρίσεις.



Μία νίκη για την ΑΕΚ, δύο για τον Παναθηναϊκό, δύο για τον Ολυμπιακό, τρεις για τον ΠΑΟΚ και δύο για τον Άρη, είναι το σύνολο των θετικών αποτελεσμάτων που έχουμε δει το καλοκαίρι.

Υπάρχουν όμως και ισοπαλίες που συνδυάστηκαν με προκρίσεις. Της ΑΕΚ στην «OPAP Arena» με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και του Ολυμπιακού στο Βέλγιο με την Γκενκ





Βέβαια είναι και ήττες που στο τέλος... έφεραν χαμόγελα, όπως αυτή του Παναθηναϊκού από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», που κατέληξε σε μία ιστορική πρόκριση.



Μέσα σε όλα, ο μεγάλος στόχος της Ελλάδας είναι ένας. Το νούμερο 15 στο ranking της UEFA. Με 4/5 ομάδες σε ομίλους και πόσο μάλλον αν υπάρχουν δύο εκπρόσωποι στους ομίλους του Champions League (ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) η χώρα μας μπορεί να στοχεύσει σε μία θέση που μέχρι πέρσι έμοιαζε με πολύ μακρινό όνειρο.

Αν καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, από την μεθεπόμενη σεζόν θα βγαίνουν και πάλι πέντε ομάδες στην Ευρώπη και οι πρώτοι δύο θα ξεκινάνε από τα προκριματικά του Champions League. Ότι γίνεται και φέτος δηλαδή.

Αναλυτικά τα φετινά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη:

ΑΕΚ


Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2

Αντβέρπ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0

Παναθηναϊκός

Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2

Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ 1-0

Μαρσέιγ Παναθηναϊκός 2-1

Μπράγκα - Παναθηναϊκός 2-1

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0

Γκενκ - Ολυμπιακος 1-1

Ολυμπιακός - Τσουκαρίτσκι 3-1

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4

Χάιντουκ Σπλιτ - ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

Χαρτς - ΠΑΟΚ 1-2

Άρης

Αραράτ Αρμενίας - Άρης 1-1

Άρης - Αραράτ Αρμενίας 1-0

Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0

Ντιναμό Κιέβου - Άρης 2-1

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0