Football Talk

Βαθμολογία UEFA: Νίκες «χρυσάφι» και… πρόσω ολοταχώς για 4 ομάδες σε ομίλους!

Βαθμολογία UEFA: Νίκες «χρυσάφι» και… πρόσω ολοταχώς για 4 ομάδες σε ομίλους!

Οι νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την Κροατία στη βαθμολογία της UEFA. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θέτουν τις βάσεις για να έχει η Ελλάδα τέσσερις ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους!

Σχετικά Άρθρα

Δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τις ελληνικές ομάδες το βράδυ της Πέμπτης (24/08)! Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω στη Σκωτία και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Χαρτς!

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA; Αρχικά, προσέθεσε στο… τσουβάλι 400 βαθμούς και έφτασε συνολικά τους 22.725 βαθμούς, συνεχίζοντας σταθερά στη 19η θέση.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως με τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» η χώρα μας βρίσκεται μία… ανάσα από το να έχει τέσσερις ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους! Γεγονός που σημαίνει αυτομάτως ότι θα έχουμε 24 ματς από τις ομάδες μας στη φάση των γκρουπ! ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν διασφαλίσει ήδη την παρουσία τους εκεί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στα Play Off. Πλέον, όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε και εκείνος το πρώτο, καθοριστικό βήμα για την είσοδό τους στους ομίλους του Conference League.

Να σημειώσουμε πως η Τσεχία που είναι στη 18η θέση, έχει 24.550 πόντους και συνεχίζει με τρεις ομάδες, ενώ η Κροατία, που είναι μία θέση κάτω από την Ελλάδα, βρίσκεται στους 22.400, παραμένοντας με δύο συλλόγους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0