Football Talk

ΑΕΚ: Αυτό το βράδυ πρέπει να είναι δικό της…

ΑΕΚ: Αυτό το βράδυ πρέπει να είναι δικό της…

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (21:45 CosmoteTV 1) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια και με όπλο το υπέρ της 2-1 στην Κροατία θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στα play off του ChampionsLeague– Οι πιθανές αλλαγές του Αλμέιδα, η φιλοσοφία και το μυαλό σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ έφτασε. Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια απ’ αυτές που, όλοι ευελπιστούν, ότι θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν. Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες και εκείνο το παιχνίδι με τη Μάλαγα (0-1) για το Κύπελλο UEFAστις 27 Φεβρουαρίου του 2003, η ΑΕΚ δίνει ξανά ευρωπαϊκό ματς στο σπίτι της!

Αντίπαλος η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Λίγες ημέρες μετά την ανατροπή και τον θρίαμβο της «Ένωσης» μέσα στο Μάξιμιρ κερδίζοντας 1-2, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει απόψε να σφραγίσει το εισιτήριο για τα play off του ChampionsLeague. Τα πάντα είναι στο χέρι της ΑΕΚ, αν και είναι δεδομένο ότι το ματς δεν είναι εύκολο… Οι Κροάτες έρχονται στη Φιλαδέλφεια γνωρίζοντας ότι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και έχουν το ταλέντο να κάνουν τη ζημιά, αν η ΑΕΚ όμως το επιτρέψει! Η σοβαρή όμως αγωνιστικά ΑΕΚ (όπως αυτή που εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του Μάξιμιρ) δεν έχει να φοβάται τίποτε!

Η πρόκριση στην επόμενη φάση θα δώσει στην ΑΕΚ εκτός από 5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, δεδομένα και το εισιτήριο για τους ομίλους του EuropaLeague.
Στόχος όμως του Δικεφάλου είναι ξεκάθαρα οι όμιλοι του ChampionsLeague. Η ΑΕΚ αποκλείοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα βρει στο δρόμο της την νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, με το πρώτο ματς να είναι την Τρίτη (22/8) στην Αμβέρσα.

Το βασικό για την οικογένεια της ΑΕΚ πάντως είναι όλα να κυλήσουν ήρεμα και σωστά απόψε και μετά θα δουν την… Αντβέρπ. Η Ένωση και ο κόσμος της θα τιμήσουν τη μνήμη αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη. Οι οπαδοί της θα φορούν μαύρες μπλούζες ως ένδειξη πένθους, ενώ η ΠΑΕ έχει προσκαλέσει την οικογένεια του Μιχάλη να δει το ματς από τις εξέδρες.

Τα αγωνιστικά και οι πιθανές αλλαγές

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Ματίας Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, καθώς στο ιατρικό δελτίο είναι μόνο ο Πάολο Φερνάντες. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τα συγκεκριμένα παιχνίδια με τους Κροάτες είναι οι Πόνσε και Ζίνι, ενώ στα θετικά η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος είναι στην αποστολή.

Αυτό που θέλει ο Αλμέιδα από τους παίκτες του είναι να του δει να αποδίδουν το βράδυ στη Φιλαδέλφεια όπως ακριβώς τελείωσαν το ματς στο Ζάγκρεμπ. Αναμένεται λοιπόν η ΑΕΚ να μπει με ορμή στο ματς, να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ και να βάλει από νωρίς πολύ γερές βάσεις πρόκρισης.

Σχετικά με την ενδεκάδα ο προπονητής ίσως κάνει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με όσους ξεκίνησαν στο Μάξιμιρ. Όχι πολλές. Πιθανόν μία ή δύο. Όπως για παράδειγμα να δούμε τον Ρότα να παίρνει τη θέση του Σιντιμπέ και τον Άμραμπατ να ξεκινά αντί του Ελίασον. Από εκεί και πέρα ο Στάνκοβιτς θα είναι στο τέρμα, οι ΒίνταΜουκουντί στα στόπερ, ο Χατζισαφί αριστερό μπακ, οι ΣιμάνσκιΓιόνσον στον άξονα, ο Πινέδα αριστερά και στην επίθεση οι ΤσούμπερΛιβάι Γκαρσία.

Το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ στην αποψινή ρεβάνς είναι το μυαλό και η ψυχραιμία που πρέπει να έχουν όλοι όσοι βρεθούν στο γήπεδο: παίκτες και φίλαθλοι. Στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές με υπομονή, πλάνο, τακτική και αποτελεσματικότητα καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους και «πατώντας» στο υπέρ τους 2-1 να σφραγίσουν την πρόκριση. Ενώ στην εξέδρα οι 30.000 και πλέον Ενωσίτες που θα γεμίσουν την OPAPArenaμόνο με φωνή, παλμό και θετική διάθεση, θα τιμήσουν τη μνήμη του Μιχάλη και θα σπρώξουν την ομάδα τους προς την επόμενη φάση του ChampionsLeague. Αυτό το βράδυ πρέπει να είναι της ΑΕΚ…

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0