Football Talk

Προκριματικά Conference League: «Σάρωσε» η Ομόνοια και στην ρεβάνς - Με ελληνικό... αέρα παίρνει την πρόκριση η Πόγκον

Προκριματικά Conference League: «Σάρωσε» η Ομόνοια και στην ρεβάνς - Με ελληνικό... αέρα παίρνει την πρόκριση η Πόγκον

Η οικοδεσποινα Ομόνοια κατατρόπωσε την αντίπαλό της παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Europa Conference League με ένα εύκολο (4-1), ενώ εξίσου εύκολα προκρίθηκε η Πόγκον με τον Ευθύμη Κουλούρη να βάζει την πινελιά του στο τελικό 3-2.

Ο δεύτερος γύρος προκριματικών την Πέμπτη (03/08) ολοκληρώνεται εντός ολίγου με τις πρώτες προκρίσεις να «χτυπάνε την πόρτα». Η Ομόνοια συνέχισε στο μοτίβο του πρώτου ματς και ταπείνωσε με νέα «4άρα» την Καμπάλα (4-1). Η Πόγκον κέρδισε εύκολα την Λίνφιλντ στην πρώτη τους αναμέτρηση και επανήλθε εξίσου δυνατή με τον δικό μας Ευθύμη Κουλούρη (3-2).

Η οικοδέσποινα άνοιξε το σκορ από νωρίς στο 5ο λεπτό με τον πρωταγωνιστή του πρώτου αγώνα, Ρομάν Μπέζους, ο οποίος σκόραρε με την δεύτερη προσπάθεια! Από σέντρα του Λέτσγιακς από τα αριστερά, ο Ουκρανός βρήκε με κεφαλιά το δοκάρι και εν τέλει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το γόνατο.

Ο «αχόρταγος» Μπέζους ξαναχτύπησε στο 30ο λεπτό, όταν σκόραρε από πέναλτι. Πέντε τα τέρματα συνολικά και στους δύο αγώνες για τον σταρ της Ομόνοιας.

Οκτώ λεπτά αργότερα επανήλθαν με προβολή του Λανγκ στο 38’. Ο Λοΐζος εκτέλεσε σέντρα, ο Κουλιμπαλί βρήκε με το κεφάλι τη μπάλα, ο τερματοφύλακας δεν απέκρουσε καλά και ο Ούγγρος άρπαξε «από τα μαλλιά» την ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καμπάλα προσπάθησε να δείξει πως είναι και εκείνη παρούσα στο 56’ με το βολέ του Ισάι, το οποίο νίκησε τον Φαμπίνιο. Γρήγορη η απάντηση της Ομόνοιας, στο 59’, όπου ύστερα από κόρνερ του Μπέζους και σύγχυση στην περιοχή της αντιπάλου, ο Κουλιμπαλί από κοντά με δυνατό σουτ αποστόμωσε την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Δυναμικό το ματς μεταξύ Πόγκον και Λίνφιλντ με τους Βορειοιρλανδούς να διψάνε για την πρόκριση. Στο 16’ ο Τζέιμι Μάλγκριου άνοιξε το σκορ με τον Κουλούρη να απαντάει στο 49’ με προβολή του Έλληνα έπειτα από σέντρα του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο εξίσου με δύο ασίστ.

Στο 51’ ο Κάιλ ΜακΚλιν επιχείρησε να βάλει την Λίνφιλντ και πάλι στον αγώνα της πρόκρισης. Τελικά, τα γκολ των Λίνους Βάλκβιστ (58’) και Βαχάν Μπιτσαχτσιάν (75’) καθόρισαν το τελικό 3-2.

Επόμενη αναμέτρηση για την Ομόνοια με την Μίντιλαντ, ενώ την Πόγκον περιμένει η νικήτρια του αγώνα Ζίλινα – Γάνδη την επόμενη Πέμπτη (10/08).

Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων (20:00, 20:30):

Ζαλαεργκεζέκ – Όσιγιεκ 1-2

Λέφσκι Σόφιας – Σκούπι 1-0

Ντέφτσι Μπακού – Ζελιέζνιτσαρ 2-0

Ντίλα Γκόρι – Βόρσκλα Πολτάβα 3-1

Πετροκούμπ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-2

Ρίγα –Κετσκεμετί 3-1

Ρόζενμποργκ – Κρουσέιντερς 3-2 (παρ.)

Σεπσί – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 4-0

Μποέμιανς – Μπόντο/Γκλιμτ 2-4

Νιέντερκορν – Μίντιλαντ 2-1

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0