Football Talk

ΑΕΚ: Η «τριπλέτα» Πινέδα-Πισάρο-Αλμέιδα ξεχειλίζει από φαντασία και ανυπομονησία (video)

ΑΕΚ: Η «τριπλέτα» Πινέδα-Πισάρο-Αλμέιδα ξεχειλίζει από φαντασία και ανυπομονησία (video)

Ορμπελίν Πινέδα και Ροδόλφο Πισάρο προπονήθηκαν με τη φανέλα του ίδιου συλλόγου μετά από πέντε χρόνια και η συνύπαρξή τους στην ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα -όπως παλιά- πολύ λογικά «γεννά» ανυπομονησία. Ειδικά μετά την πρώτη εμφάνιση του «Joker».

Σχετικά Άρθρα
Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια, να «σαρώσει» ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, να δαπανηθούν 6,5 εκατ. ευρώ για τον Ορμπελίν Πινέδα, να μεταβεί ο Λιονέλ Μέσι στο MLS και να κινηθεί γρήγορα η ΑΕΚ, ώστε να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή συγκυρία και να κάνει δικό της τον Ροδόλφο Πισάρο.

Όλοι οι «πλανήτες» ευθυγραμμίστηκαν, δηλαδή, και οι Πισάρο-Πινέδα ξανάσμιξαν το καλοκαίρι του 2023. Πόσο σημαντικό ήταν γι' αυτούς; Φάνηκε από την πρώτη τους κοινή προπόνηση ύστερα από πέντε χρόνια, το απόγευμα της Πέμπτης (27/07).

Χαμογελαστοί, μοιράστηκαν τη στιγμή στα social media τους και από εδώ και πέρα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη τους κοινή παρουσία στα «κιτρινόμαυρα», σε επίσημο ή ανεπίσημο ματς. Πιθανόν να είναι και την Κυριακή (30/07, 20:00) στο φιλικό με την Τραμπζονσπόρ.
@aekfc A day with us ?⚫️ #aekfc #aekfcseason2023_2024 #fy #fyp ♬ Flauta (Remix) - DJ 7W & MC Mari & Love Fluxos

Κακά τα ψέμματα. Αν από τον Ορμπελίν Πινέδα όλοι γνωρίζουν τι να περιμένουν -για αυτά «χρίστηκε» από την ΑΕΚ ως η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της- από τον Ροδόλφο Πισάρο λίγοι έχουν πλήρη εικόνα.

Οι προσδοκίες, δεδομένα, είναι υψηλές. Και πώς να μην είναι, για έναν παίκτη που έχουν δαπανηθεί 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια!

Ακόμα και όσοι δεν τον γνώριζαν, πάντως, πήραν ένα μικρό δείγμα γραφής, στο φιλικό απέναντι στον Βόλο (23/07, 3-0).

πισάρο.jpg

Ο Ματίας Αλμέιδα, παρότι είχαν περάσει μόλις τέσσερεις ημέρες από την πρώτη προπόνηση του Πισάρο με την ΑΕΚ, έκρινε πως ο 29χρονος Μεξικανός μπορεί να «βγάλει» ένα 45λεπτο κόντρα στους Θεσσαλούς. Εν τέλει, όχι μόνο το «έβγαλε», σε ημέρα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και στις εννιά το βράδυ, αλλά ήταν «παρών» σχεδόν σε κάθε καλή στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Απείλησε με γυριστό σουτ στο 59'. Δημιούργησε μόνος του τον «δρόμο» προς την περιοχή στο 71', χρησιμοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο που βρήκε με υπέροχες κινήσεις χωρίς την μπάλα και παίζοντας το 1-2 με τους συμπαίκτες του, έστω κι αν «νικήθηκε» σε αυτό το τετ-α-τετ από πλάγια θέση. Είχε μία αδύναμη κεφαλιά στο 77', αλλά ένα εξαιρετικό «τσίμπημα» στο 90', ξανά μετά από φοβερή κίνηση στον χώρο, το οποίο δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί ο Φαν Βέερτ. Όρεξη, ποιότητα και υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, με λίγα λόγια.

 
Αν στην εξίσωση προστεθεί και ο Ορμπελίν Πινέδα, σε έναν πιθανό σχηματισμό με τον έναν πίσω από τους δύο φορ και τον άλλον στα άκρα, οι συνεργασίες αυτές, ίσως γίνουν ο «κανόνας». Άλλωστε, γνωρίζονται πολύ καλά, έχοντας συνυπάρξει σε 68 ματς, είτε στην Τσίβας, είτε στην εθνική ομάδα του Μεξικού.

Και δεδομένου πως ο Ματίας Αλμέιδα ήταν κοινός παράγοντας στα 62 από αυτά, γνωρίζει πώς να πάρει το μέγιστο από αυτήν τη συνύπαρξη.

Αν τα καταφέρει και έως τι βαθμό, θα φανεί κατά μήκος της σεζόν. Στην παρούσα φάση, πάντως, η συγκεκριμένη «τριπλέτα» φαντάζει ως ένα... κλειδί, ειδικά για ματς που απαιτείται φαντασία και αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου στο χορτάρι.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0