Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ έχει φιλόδοξο πλάνο, αλλά χρειάζεται χρόνο και ενίσχυση

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ έχει φιλόδοξο πλάνο, αλλά χρειάζεται χρόνο και ενίσχυση

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με το φιλικό κόντρα στην Σαμπάχ να αποδεικνύεται ιδιαίτερα διδακτικό. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των Μαρτίνεθ - Κορδόν και οι κρίσιμες επόμενες μέρες.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής, της εποχής Κορδόν - Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία με απολογισμό μία νίκη απέναντι στην Σλοβάτσκο (2-1) και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ απέναντι σε Νόρτζελαντ και Σαμπάχ. Αναμφίβολα είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα ή όποιου τύπου απολογισμό, ωστόσο κάποια πράγματα έχουν αρχίσει να φαίνονται  τρείς εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπαθεί να βάλει συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας και ακολουθεί το πλάνο του με γνώμονα το σύνολο. Και για τον ίδιο και για τον Αντόνιο Κορδόν οι αρχές του ποδοσφαίρου που πρεσβεύουν και της έννοιας ομάδας - οικογένειας είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη, πάνω από οποιαδήποτε μεταγραφή και γενικώς πάνω από οτιδήποτε άλλο. Ως προς αυτά είναι απολύτως ξεκάθαροι και οι δύο από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν την συνεργασίας τους με τον σύλλογο. Εξάλλου μετά από όσα έγιναν πέρσι η διοίκηση αποφάσισε να τους δώσει εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας και να τους χρίσει ως τα απόλυτα αφεντικά.
5934321.jpg

Καθαρά ποδοσφαιρικά είναι αλήθεια πως το πλάνο του Μαρτίνεθ δείχνει να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και σύμφωνο με αυτό που λέμε DNA του Ολυμπιακού. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η πίεση ψηλά ήταν πράγματα που δούλευαν καθημερινά οι ποδοσφαιριστές που πήγαν στην Αυστρία. Ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα απαιτητικό ποδοσφαιρικό σχέδιο είναι δεδομένο πως αφενός χρειάζεται αρκετός χρόνος αφομοίωσης και αφετέρου ποδοσφαιριστές που να μπορούν να το υπηρετήσουν. Ακόμα ο Μαρτίνεθ μαθαίνει τους παίκτες του και τις δυνατότητες τους και οι παίκτες μαθαίνουν τα θέλω του προπονητή τους, αλλά πλέον αρχίζει ο χρόνος να πιέζει.

Μπορεί ο Αντόνιο Κορδόν  να βγάζει μια εικόνα ηρεμίας και ελέγχου της κατάστασης, αλλά στον Μαρτίνεθ λείπουν βασικά… γρανάζια της μηχανής που θέλει να φτιάξει, ενώ σε κάποιες θέσεις όπως αυτή του στράικερ το «πράγμα» δεν βγαίνει ούτε αριθμητικά αφού έχει απομείνει μόνο ο 36χρονος Ελ Αραμπί για να σηκώνει το βάρος. Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για την βασική ενδεκάδα. Όποιοι κι αν είναι αυτοί θα χρειαστούν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να κερδηθεί χρόνος, η στόχευση στο μεταγραφικό παζάρι είναι να έρθουν παίκτες που γνωρίζει ο προπονητής από πρώτο χέρι. Ακόμα και έτσι πάντως τα περιθώρια μοιάζουν να στενεύουν και τις επόμενες μέρες ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού οφείλει να κλείσει τουλάχιστον κάποιες από τις τρύπες που υπάρχουν.
5934290.jpg

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού απέναντι στην Σαμπάχ δείχνει τις ανάγκες της ομάδας και το γεγονός πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να περιμένουν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου όπως είχε δηλώσει ο Αντόνιο Κορδόν. Τα φιλικά που ακολουθούν, με Ρείντζερς και Νόριτς, θα είναι απέναντι σε πολύ καλύτερες ομάδες από αυτές που αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες στην Αυστρία και μοιάζουν με ιδανικά crash τεστ των δυνατοτήτων της ομάδας. Αρκεί να είναι αυτή η ομάδα που θα στηριχθεί κατά βάση ο προπονητής μέσα στην διάρκεια της σεζόν.

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0