Football Talk

Οι αρχές του Μαρτίνεθ και οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο Ολυμπιακό

Οι αρχές του Μαρτίνεθ και οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο Ολυμπιακό

Με λίγες μέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας στον Ολυμπιακό και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει καταφέρει να μεταδώσει κάποια από τα «θέλω» του στην ομάδα. Αυτοί που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα και η μεταγραφική ενίσχυση.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλίοπουλος 

Η προσαρμογή ενός οργανισμού σε έναν εντελώς διαφορετικό (συγκριτικά με τον προηγούμενο) τρόπο λειτουργίας ποτέ δεν είναι εύκολη. Συνήθως απαιτεί χρόνο, υπομονή, ξεκάθαρο σχέδιο και καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους. Ως εκ τούτου η αποστολή που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δεδομένα υψηλό δείκτη δυσκολίας. Πόσο μάλλον όταν το εγχείρημα συνοδεύει το πάντα απαιτητικό περιβάλλον ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός.

Από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο κλαμπ έγινε σε όλους σαφές πως οι δύο Ισπανοί είναι τα απόλυτα αφεντικά της ομάδας. Από την τελευταία λεπτομέρεια μέχρι τις πιο σημαντικές αποφάσεις ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πρωταρχικός τους στόχους είναι να κάνουν τον Ολυμπιακό ομάδα - οικογένεια με όλη την σημασία της λέξης. Στο δικό τους το μυαλό και όχι άδικα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Και η αλήθεια είναι πως έχουν καταφέρει σιγά σιγά να περάσουν αυτή τη νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές  και το σταφ.

Οι καινοτόμες, ισπανικού στυλ,  προπονήσεις έχουν όλα τα παραπάνω ως στόχο, πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Σε όλο το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνεθ δουλεύει και ζητά σχεδόν εμονικά τα ίδια πράγματα από τους παίκτες του. Θέλει η ομάδα του να αναπτύσσεται σωστά από την άμυνα, ακόμα και σε καθεστώς πίεσης, ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και πίεση ψηλά ώστε να ανακτάται άμεσα η κατοχή.

Ήδη τα έχουμε δει όλα αυτά σε διαστήματα στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια των Πειραιωτών σε αυστριακό έδαφος. Για αυτό εξάλλου και όσες περνούν οι μέρες βλέπουμε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χαμογελάει όλο και περισσότερο. Φυσικά, ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως στο πρώτο κομμάτι της σεζόν αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα. Αγωνιστικά για να τελειοποιηθεί αυτό που έχει στο μυαλό του χρειάζεται χρόνο και φυσικά τα σωστά εργαλεία. Ο Ολυμπιακός  είναι φανερό πως χρειάζεται ενέσεις ποιότητας  σε θέσεις κλειδιά όπως αυτές των στοπερ, εξτρέμ και επιθετικού, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση όσοι έρθουν να μην είναι ποδοσφαιριστές που θα βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα.

Σε ότι αφορά τώρα τους παίκτες με τους οποίους δουλεύει μέχρι τώρα ο Ισπανός τεχνικός, υπάρχουν κάποιοι  που δεν περίμενε πολύς κόσμος όπως ο Ζοάο Καρβάλιο που έχουν κερδίσει πόντους και άλλοι όπως ο Πέπε και ο Ζινκερνάγκελ που δεν έχουν καταφέρει για την ώρα να δείξουν πως αξίζουν την δεύτερη ευκαιρία. Ωστόσο η αξιολόγηση του ρόστερ βρίσκεται σε εξέλιξη και από αυτή θα κριθούν αρκετά πράγματα και στο κομμάτι της ενίσχυσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0