Football Talk

Ολυμπιακός: Και στο τέλος κερδίζουν οι… «ερυθρόλευκοι» Ισπανοί

Ολυμπιακός: Και στο τέλος κερδίζουν οι… «ερυθρόλευκοι» Ισπανοί

«Και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί». Πρόκειται για μία φράση που χρησιμοποιείται συχνά τον 21ο αιώνα, λόγω των επιτυχιών που έχουν καταγράψει οι ομάδες τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι που επιβεβαιώνεται και στον Ολυμπιακό με όσους φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα» και τους δόθηκε… χρόνος!

Ο Ολυμπιακός προσέλαβε για προπονητή τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να αφήσουν πίσω την κακή περσινή σεζόν και να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Στη διοίκηση είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα γίνει, όπως και στο παρελθόν, με το άκρως επιτυχημένο… ισπανικό μοντέλο.

Και αυτό διότι, όσοι προπονητές προέρχονταν από εκεί και τους δόθηκε χρόνος για να δουλέψουν, κατάφεραν στο τέλος να φέρουν τρόπαια και να ολοκληρώσουν τις θητείες τους με επιτυχίες. Έτσι συνέβη στην περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε (δις), αλλά και του Μίτσελ στην πρώτη του διαμονή στην Ελλάδα.

ernesto.jpg

Αμφότεροι είχαν την άνεση για να εφαρμόσουν εξ ολοκλήρου το πλάνο τους και η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να τους στηρίξει αποδείχθηκε η σωστή. Αντιθέτως, στις υπόλοιπες ισπανικές παρουσίες η απόλυση ήρθε πολύ γρήγορα και οι τίτλοι ήταν… άφαντοι.

Ο Βαλβέρδε πανηγύρισε συνολικά τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, ενώ ο Μίτσελ δύο και ένα αντίστοιχα, ανεξαρτήτως των καλών εμφανίσεων που σημειώθηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απεναντίας, ο Βίκτορ Σάντσεθ έμεινε στον πάγκο για δύο μόλις παιχνίδια, ο Όσκαρ Γκαρσία για 12 και ο Κάρλος Κορμπεράν για… 49 ημέρες!

Ο Μίτσελ ανέλαβε στην δεύτερη του θητεία την ομάδα για 32 αναμετρήσεις, ωστόσο προσελήφθη για να μη… βουλιάξει εντελώς το «καράβι» και με αυτόν στο «πηδάλιο» η πορεία βελτιώθηκε. Συνεπώς, φαίνεται πως οι Ισπανοί τεχνικοί έχουν… πέραση στον Ολυμπιακό και πως όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και τους προσφέρεται ο απαιτούμενος χρόνος για να δουλέψουν, οι επιτυχίες και τα τρόπαια έπονται.

Ο Μαρτίνεθ είναι ένας έμπειρος προπονητής και θα χρειαστεί να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα σεζόν, για να έχει το ίδιο… δικαίωμα που είχαν αποκτήσει προηγουμένως ο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ.

Αναλυτικά οι Ισπανοί προπονητές του Ολυμπιακού:

Ερνέστο Βαλβέρδε (Ιούνιος 2008 – Μάιος 2009)

Ερνέστο Βαλβέρδε (Αύγουστος 2010 – Ιούνιος 2012)

Μίτσελ (Φεβρουάριος 2013 – Ιανουάριος 2015)

Βίκτορ Σάντσεθ (Ιούνιος 2016 – Αύγουστος 2016)

Όσκαρ Γκαρσία (Ιανουάριος 2018 – Απρίλιος 2018)

Κάρλος Κορμπεράν (Αύγουστος 2022 – Σεπτέμβριος 2022)

Μίτσελ (Σεπτέμβριος 2022 – Απρίλιος 2023)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0