Football Talk

ΑΕΚ: Δημιουργεί ξανά όμορφα πράγματα ο Αλμέιδα…

ΑΕΚ: Δημιουργεί ξανά όμορφα πράγματα ο Αλμέιδα…
Το φιλικό με την νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, το 0-3 και τι έδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Και ήρθε και το Σάββατο και είδαμε ξανά την ΑΕΚ του Αλμέιδα και άντε τώρα να έρθει πάλι η Πέμπτη και το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία κόντρα στη Σαχτάρ να την δούμε πάλι… Είναι πραγματικά σπουδαίο κατόρθωμα αυτό που έχει ο προπονητής και οι παίκτες του από πέρυσι και συνεχίζεται τώρα: Μέσα στο καλοκαίρι, μέρα μεσημέρι, να σταματά κόσμος τις δουλειές ή τα μπάνια του και με λαχτάρα να περιμένει να δει λίγες ώρες μπάλα. Να δει την ΑΕΚ του και να βλέπει ωραία πράγματα!

Δεν αλλάζω το σκεπτικό μου μετά από φιλικά ματς, είτε είναι καλά, είτε όχι και τόσο. Είναι πάρα πολύ νωρίς, υπάρχει κούραση, τα πόδια είναι πιασμένα και δεν υπακούν, όσο θα ήθελαν όλοι, το μυαλό. Το ζητούμενο είναι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη και η ΑΕΚ κόντρα στην νταμπλούχο Βελγίου ήταν βελτιωμένη. Σημαντική και η νίκη και με ωραιότατο σκορ (0-3) όμως πιο όμορφη ήταν η γενική συνολική παρουσία της ομάδας στα 120 λεπτά παιχνιδιού.

Μπήκαν και οι διεθνείς, έπαιξαν για 60 λεπτά περίπου οι περισσότεροι, έδειξαν, όπως ηταν φυσικό κουρασμένοι και στο δεύτερο 60λεπτο μπήκαν παιδιά που είναι από την πρώτη ημέρα στην προετοιμασία και έδειξαν πιο «φρέσκοι» από τους αντιπάλους τους! Αν μη τι άλλο καλό σημάδι κι αυτό.

Στο επόμενο φιλικό δηλαδή, κόντρα στη Σαχτάρ, θα περιμένουμε τους διεθνείς ακόμη καλύτερους. Ετσι πρέπει να πηγαίνει. Βελτίωση, βελτίωση, βελτίωση. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα προοδεύει και το καλό είναι ότι προοδεύουν μαζί της παιδιά που μπορεί στο μέλλον να προσφέρουν πολλά! Ο Ζίνι ξεχωρίζει και το μέλλον είναι δικό του… Ο Λαμαράνα επίσης δείχνει ένα κεντρικό χαφ που ξέρει μπάλα, που είναι ήρεμος στο γήπεδο, που ξέρει πως να παίζει στο χώρο και να προωθεί το παιχνίδι. Σαφώς δεν είναι έτοιμοι, αλλά έχουν την… πρώτη ύλη να εξελιχθούν! Ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έφερε παιδιά από την Αφρική, μέσω σκάουτινγκ και τα οποία δείχνουν ικανά στο μέλλον να σταθούν στο υψηλό επίπεδό της. Αν υπήρξε, δηλαδή, κάποια φορά…

Αυτά για την ώρα. Δεν είναι στιγμές για πολλά λόγια και αναλύσεις. Οσο ο Αλμέιδα δηλώνει ικανοποιημένος από την έως τώρα προετοιμασία και ήρεμος για τα μεταγραφικά, όλα βαίνουν καλώς… Είναι άνθρωπος που θα προτιμούσε να σωπάσει και να μην πει τίποτα, παρά να τονίσει δημόσια την ικανοποίησή του για όλα! Άντε να έρθει ξανά η Πέμπτη… Μέχρι τότε μπορεί να έχουμε και ευχάριστα με στόπερ, αλλά και τον βιρτιούζο Πιζάρο!

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0