Football Talk

ΑΕΚ: Θέλει και πάει να πάρει τον Ροδόλφο Πιζάρο από την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι! (video)

ΑΕΚ: Θέλει και πάει να πάρει τον Ροδόλφο Πιζάρο από την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι! (video)

Η ΑΕΚ κινείται για να ρίξει μία μεταγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του 29χρονου Μεξικανού μεσοεπιθετικού

Η ΑΕΚ πάει να κάνει άλλη μία μεταγραφική υπέρβαση και μετά τον Ορμπελίν Πινέδα να αποκτήσει τον επίσης Μεξικανό διεθνή, Ροδόλφο Πιζάρο από την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι, πλέον!

Η εφημερίδα «Δικέφαλος» αναφέρει ότι ο 29χρονος, Πιζάρο, είναι ο διακαής πόθος της ΑΕΚ. Πράγματι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει προσπάθειες να φέρει τον παίκτη στην Φιλαδέλφεια!

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο συνυπήρξαν στην Τσίβας και μαζί του είχε κάνει σε 58 συμμετοχές 15 γκολ και 10 ασίστ! Η ΑΕΚ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με την Ίντερ Μαϊάμι και με τον παίκτη και προσπαθεί να κλείσει αυτή την πραγματικά σπουδαία μεταγραφή. Δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε… φτηνή περίπτωση! Για τον Πιζάρο επίσης ενδιαφέρεται η ΛΑ Γκάλαξι, όπως κι άλλες ομάδες. Όμως είναι πιθανό τώρα ο Πιζάρο να πάρει την απόφαση και να έρθει στην Ευρώπη για λογαριασμό της ΑΕΚ του πρώην προπονητή του Αλμέιδα και του συμπατριώτη του Πινέδα.

Ουσιαστικά, η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στο Μαϊάμι άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό, ο οποίος στην καριέρα του έχει κατακτήσει το GoldCupμε το Μεξικό το 2019, δύο ChampionsLeagueκεντρικής Αμερικής, δύο Κλαουσούρα, ένα Απερτούρα και ένα Κύπελλο! Είναι διεθνής 38 φορές με την Εθνική Μεξικό και έχει σκοράρει 5 γκολ!

Συνολικά στην καριέρα του έχει παίξει σε 370 ματς, έχοντας 42 γκολ και 41 ασίστ! Ποτέ ωστόσο δεν έχει παίξει στην Ευρώπη… Ίσως το κάνει τώρα για την ΑΕΚ! Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πατσούκα (μάλιστα στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι έπαιξε ως δεξιός μπακ!) και τον Γενάρη του 2017 πήρε μεταγραφή στην Τσίβας, έναντι 15 εκατ. δολαρίων! Τον Ιούλιο του 2018 τον αγόρασε η Μοντερέι βγάζοντας από τα ταμεία της 16 εκατ. δολάρια! Και τον Φλεβάρη του 2020 φεύγει από τη Μοντερέι για την Ίντερ Μαϊάμι, έναντι 10 εκατ. δολαρίων! Τον Γενάρη του 2022 επέστρεψε δανεικός στην Μοντερέι και τον Δεκέμβρη του 2022 γύρισε στο Μαϊάμι. Λόγω της απόκτησης του Μέσι η Ίντερ Μαϊάμι πρέπει να αποδεσμεύει κάποιους παίκτες με μεγάλα συμβόλαια. Και ο Πιζάρο συγκαταλέγεται σε αυτούς, όντας από τους πιο ακριβοπληρωμένους στο σύλλογο!

Τι παίκτης είναι

Πρόκειται για παίκτη με μεγάλη εμπειρία και ικανό να παίζει σε πολλές θέσεις. Αυτό ακριβώς που θέλει ο Αλμέιδα. Ξεκίνησε ως δεξιός μπακ και καθιερώθηκε σε έναν μεσοεπιθετικό που παίζει παντού: Στην καριέρα του έχει παίξει ως αμυντικός χαφ, ως ακραίος μεσοεπιθετικός, αλλά και ως 10άρι. Στην Τσίβας με τον Αλμέιδα έπαιξε κυρίως στον άξονα, αλλά και ως αριστερός εξτρέμ, ενώ ο Ματίας τον είχε χρησιμοποιήσει, σε λίγα ματς και στα δεξιά, αλλά και αμυντικό χαφ. Κυρίως όμως ο Πιζάρο είναι ένας «κρυφός» επιθετικός, πάρα πολύ καλός τεχνίτης με τη μπάλα, δοκιμάζει μακρινά σουτ, περνάει κάθετες και γενικά είναι παίκτης που αρέσκεται στο να «ξεκλειδώνει» κλειστές άμυνες.   

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0