Football Talk

Ο Κορδόν, η γκρίνια και η εμπιστοσύνη

Ο Κορδόν, η γκρίνια και η εμπιστοσύνη

Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του χωρίς να έχει ενισχύσει το ρόστερ του, με τον Αντόνιο Κορδόν ωστόσο να μην ανησυχεί.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ακολουθώντας μια πρωτόγνωρη για τα δικά του δεδομένα πολιτική στο μεταγραφικό παζάρι, ο Ολυμπιακός πέντε εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια μεταγραφή. Όπως όλα δείχνουν η αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη  για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, χωρίς κάποια προσθήκη, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αποχωρήσει σημαντικά στελέχη της περσινής ομάδας όπως οι Μπακαμπού, Εμβιλά και Παπασταθόπουλος.

Όπως είναι λογικό όλο το βάρος πέφτει στον νέο αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν ο οποίος εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας. Ένα πέρασμα από τα social media αρκεί για να τα καταλάβει κανείς πως η γκρίνια έχει χτυπήσει… κόκκινο, ωστόσο αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι το γεγονός πως ήδη έχει κλείσει θέση για τη νέα σεζόν στο «Γεώργιος Καραισκάκης» πενταψήφιος αριθμός θεατών. Χωρίς καμία μεταγραφή, αρχές Ιουλίου και με την ομάδα να προέρχεται από μια μετριότατη σεζόν.

Στην δεύτερη κατηγορία, πέρα από αυτούς που αγαπούν την ομάδα τους και την ακολουθούν κάθε χρόνο ανεξαρτήτως συνθηκών, υπάρχουν ίσως και αυτοί έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο πιο βαθιά. Είναι αυτοί που καταλαβαίνουν πως ο Ολυμπιακός άλλαξε όλη τη δομή της λειτουργίας του το φετινό καλοκαίρι και πως πλέον έχει στο τιμόνι έναν από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς διευθυντές στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία. Ο Αντόνιο Κορδόν δεν είναι κάποιος που είδε φως και μπήκε, ούτε κανένας τυχαίος στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σε Βιγιαρεάλ, Μονακό, Γρανάδα και Μπέτις έχει πετύχει πράγματα που οι περισσότεροι συνάδελφοι του μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Και για να περάσουμε στο επίδικο, αυτή τη στιγμή ο 60χρονος Ισπανός είναι απολύτως ήρεμος αναφορικά με τα δεδομένα της ομάδας. Το αν έχει δίκιο ή άδικο θα φανεί αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Ο Κορδόν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως δουλεύοντας στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει να αντιμετωπίσει πολλές περισσότερες δυσκολίες συγκριτικά με τους συναδέλφους του που εργάζονται στα μεγάλα ευρωπαικά πρωταθλήματα. Για να ισοσκελίσει αυτή τη διαφορά χρειάζεται πέρα από τις προσωπικές του επαφές και χρόνο. Γιατί είναι σαφές πως το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει παίκτες απλά για να πάρει. Αντιθέτως θα προσπαθήσει όποια προσθήκη γίνει να ανήκει στην κατηγορία «κάνω την διαφορά». Μεταγραφές θα γίνουν, τουλάχιστον 5-6, αλλά θα γίνουν όπως πρέπει και στην τιμή που πρέπει. 

Εκτός όλων των παραπάνω, υπάρχουν αρκετοί που ξεχνούν έναν πολύ βασικό κανόνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής είναι σημαντικότερος από τους παίκτες και ο Ολυμπιακός έχει πλέον στον πάγκο του έναν άνθρωπο που αν δεν υπήρχε η περσινή χρονιά στον πάγκο της Εσπανιόλ, ούτε που θα σκεφτόταν να έρθει στην Ελλάδα για άλλον λόγο εκτός των διακοπών.  Αν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επιβεβαιώσει τη φήμη που τον ακολουθεί τότε δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να γίνουμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες απίθανων κωλοτουμπών και να αποθεώνονται παίκτες που πέρσι γιουχάρονταν. Κάτι αντίστοιχο δε συνέβη εξάλλού και μετά την έλευση του Αλμέιδα στην ΑΕΚ;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0