Football Talk

Ολυμπιακός: Στο φουλ οι μηχανές για προσθήκες και αποχωρήσεις

Ολυμπιακός: Στο φουλ οι μηχανές για προσθήκες και αποχωρήσεις
Τουλάχιστον τρεις μεταγραφές δουλεύουν παράλληλα στον Ολυμπιακό με στόχο να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. Ο Νταρντέρ, ο Ντε Φρούτος και οι παίκτες που δεν θα πάνε στην Αυστρία.
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Πιο έντονη από ποτέ το φετινό καλοκαίρι είναι η μεταγραφική κινητικότητα που παρατηρείται στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες. Με την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ όλες οι ανοιχτές υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο τους και ήδη έχουν παρθεί και βρίσκονται προς υλοποίηση σημαντικές αποφάσεις για το χτίσιμο της ομάδας.

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά, σε ότι αφορά τις προσθήκες που κρίνονται απαραίτητες σε πρώτη φάση στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν άμεσα τρεις ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για την βασική ενδεκάδα και θα αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ομάδας την επόμενη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για τις μεταγραφές στόπερ, κεντρικού χαφ και επιθετικού ώστε να αντικατασταθούν οι Παπασταθόπουλος, Εμβιλά και Μπακαμπού των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν και θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Τόσο ο Κορδόν όσο και ο Μαρτίνεθ προσανατολίζονται στην ισπανική αγορά την οποία φυσικά και γνωρίζουν καλύτερα, ενώ οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα αφού στόχος είναι και οι τρεις αυτοί παίκτες να ακολουθήσουν την ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

Από κει και πέρα δεδομένα ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται τόσο για τον Νταρντέρ όσο και για τον Ντε Φρούτος. Δύο ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, ικανούς να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν αμφότεροι αρκετά μεγάλη  ζήτηση στην αγορά και οι περιπτώσεις τους μόνο εύκολες δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι Πειραιώτες το προσπαθούν με όλα τους τα όπλα αλλά πιθανότατα θα πάρει χρόνο. Πέρα από τους τρεις, λοιπόν, που θα κλείσουν σύντομα στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει και δύο ακόμα προσθήκες, έναν εξτρέμ όπως ο Ντε Φρούτος και ένα οχταροδεκάρι σαν τον Νταρντέρ, οπότε πάμε στους 5 και... βλέπουμε ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από την προετοιμασία όταν και ο Μαρτίνεθ θα έχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το  ρόστερ του.

Την ίδια ώρα, ένα από τα πιο βασικά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Αντόνιο Κορδόν αφορά τις αποχωρήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 40 ποδοσφαιριστές και αν προσθέσεις κανείς και τις προσθήκες που θα γίνουν θα χρειαστεί να αποχωρήσουν καμία 20αριά για να βγαίνει αριθμητικά η εξίσωση. Μάλιστα μέσω αυτής της διαδικασίας ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το διαθέσιμο μπάτζετ για μεταγραφές.

Ήδη έχουν ενημερωθεί πως δεν θα ακολουθήσουν την ομάδα στην Αυστρία οι Κούντε, Κανέ, Γκάρι Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Νταμπό και Αλίγιαγκιτς, ενώ δεδομένα σε αυτό το γκρουπ θα προστεθούν αρκετοί ακόμα. Ποδοσφαιριστές όπως οι Πέπε, Καρβάλιο, Κίτσος, Φαντιγκά και Λοβερά έχουν επιστρέψει στον Ρέντη, αλλά κανείς δε μπορεί ακόμα να προβλέψει το μέλλον τους με ασφάλεια, ενώ ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις του Μαρτίνεθ για τους Ζιννκερνάγκελ και Μαντί Καμαρά.

Παράλληλα υπάρχει και η κατηγορία ποδοσφαιριστών που υπολογίζονται αλλά δεν αποκλείεται να πουληθούν αφού ενδιαφέρουν την αγορά και ήδη έρχονται προτάσεις για αυτούς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν μεταξύ άλλων ο Ρέαμπτσιουκ και ο Μασούρας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0