Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 8ος όμιλος: Σπόραρ και Τσέριν έδωσαν τον βαθμό στη Σλοβενία, ασταμάτητο το Καζακστάν (video)

Προκριματικά EURO 2024, 8ος όμιλος: Σπόραρ και Τσέριν έδωσαν τον βαθμό στη Σλοβενία, ασταμάτητο το Καζακστάν (video)

Η άψογη συνεργασία των Σπόραρ και Τσέριν άφησε την Σλοβενία ικανοποιημένη και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τρίτη διαδοχική νίκη για το Καζακστάν, που είχε για ήρωα τον Αϊμπέτοφ στο 88ο λεπτό.

Ο Άντραζ Σπόραρ και ο Άνταμ Τσέριν ξεκίνησαν βασικοί για την Σλοβενία και συνεργάστηκαν άψογα για το γκολ της ομάδας τους, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να σκοράρει. Το γκολ του Χόιλουντ έφερε το ματς στα ίσια και το τελικό αποτέλεσμα στο 1-1, στο μεγάλο παιχνίδι του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Παράλληλα, το Καζακστάν έφυγε με τη νίκη από την Βόρεια Ιρλανδία με το τέρμα του Αϊμπέτοφ στο τέλος και… πάτησε κορυφή.

Νωρίτερα στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, η Φινλανδία κατέβαλλε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του Σαν Μαρίνο (6-0), με τον Χάκανς να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει χατ-τρικ σε… εννέα λεπτά.

Σλοβενία – Δανία

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στην αρχή, έως ότου ήρθε η φάση του 25ου λεπτού. Ο Στογιάνοβιτς έπαιξε υπέροχα με το τακουνάκι για τον Τσέριν, εκείνος γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Σπόραρ ήρθε από πίσω για να την στείλει στα δίκτυα. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απάντηση πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Χόιμπιεργκ έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Χόιλουντ σκόραρε προ κενής εστίας στο 42ο λεπτό. Η πιο σπουδαία φάση του δευτέρου ημιχρόνου έπεσε στα πόδια του Έρικσεν στο 83ο λεπτό, αλλά η εκτέλεση φάουλ του μερικά μέτρα έξω από τη περιοχή, έξυσε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Βόρεια Ιρλανδία – Καζακστάν

Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε τελική στον στόχο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο και οι δύο ομάδες έχασαν μία τεράστια ευκαιρία.

Αρχικά, στο 16’ ο Σαμορόντοφ μετά από εξαιρετική ενέργεια αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το Καζακστάν, ενώ στο 21’ ο Κάφκαρτ έστειλε τη μπάλα άουτ από… το μισό μέτρο, στην κεφαλιά που επιχείρησε μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Ο χαμηλός ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο μέρος και οι φάσεις παρέμειναν λιγοστές, με τον Πίκοκ-Φάρελ να παρεμβαίνει στο σουτ του Οράζοφ στο 47’. Το Καζακστάν δεν τα παράτησε και έφυγε με το «διπλό» από το Μπέλφαστ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αϊμπέτοφ να πλασάρει σε τετ-α-τετ τον κίπερ των Βορειοιρλανδών.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Φινλανδία 4 9 (10-3)

2.Καζκαστάν 4 9 (8-4)

3.Δανία 4 7 (7-5)

4.Σλοβενία 4 7 (5-4)

5.Βόρεια Ιρλανδία 4 4 (2-2)

6.Σαν Μαρίνο 4 0 (0-13)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (7/09)

Καζακστάν – Φινλανδία (17:00)

Δανία – Σαν Μαρίνο (21:45)

Σλοβενία – Βόρεια Ιρλανδία (21:45)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0