Football Talk

Φινλανδία – Σαν Μαρίνο 6-0: Νίκη πρωτιάς, με χατ-τρικ του Χάκανς σε εννέα λεπτά (video)

Φινλανδία – Σαν Μαρίνο 6-0: Νίκη πρωτιάς, με χατ-τρικ του Χάκανς σε εννέα λεπτά (video)

Η Φινλανδία κατέβαλλε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Σαν Μαρίνο και ανέβηκε στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Καταπληκτική εμφάνιση του Ντάνιελ Χάκανς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στο 60’ και μέχρι το… 74’ είχε πετύχει χατ-τρικ.

Το έργο της Φινλανδίας ήταν εύκολο και η νίκη συνδυάστηκε με αρκετά γκολ και θέαμα από πλευράς Σκανδιναβών. Οι τρεις βαθμοί οδηγούν την ομάδα του Κανέρβα στην κορυφή του ομίλου, ενώ την ίδια στιγμή το Σαν Μαρίνο «αγνοεί» την νίκη εδώ και… 130 παιχνίδια. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Χάκανς, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ σε εννέα λεπτά!

Στις 21:45 το βράδυ της Δευτέρας (19/06) ακολουθούν οι δύο άλλες αναμετρήσεις του γκρουπ, με την Σλοβενία των Σπόραρ και Τσέριν να υποδέχεται την Δανία και την Βόρεια Ιρλανδία να φιλοξενεί το Καζακστάν.

Η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων ξεκάθαρη και οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να προηγηθούν. Στο 16’ ο Καμαρά άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Σούλερ και πλάσαρε εύστοχα στη γωνία. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στάθηκε τυχερός στο 33’, αφού η προσπάθεια του δημιουργού του πρώτου γκολ σταμάτησε στο δοκάρι, ωστόσο το 2-0 ήρθε στο 39ο λεπτό.

Από την σέντρα του Ιβάνοφ, ο Κάλμαν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίκτυα με δυνατή κεφαλιά. Ο Πούκι πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 60’ και δύο λεπτά αργότερα άφησε υπέροχα την μπάλα για τον Σουόνεν, με τον Μπενεντετίνι να κάνει σημαντική επέμβαση.

Το τρίτο τέρμα της Φινλανδίας προήλθε από τραγικό λάθος του Γκολινούτσι, ο οποίος έβγαλε τον Χάκανς σε θέση τετ-α-τετ και εκείνος βρήκε δίκτυα, για το παρθενικό του τέρμα με την Εθνική του ομάδα.

Ο Χάκανς είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 60’ και ο επιθετικός της Βαλερένγκα πέτυχε χατ-τρικ μέχρι το… 74ο λεπτό, σκοράροντας και στο 72’.

Το έκτο γκολ των Σκανδιναβών ήρθε στο 76’ με τον Τίμο Πούκι να νικάει τον Μπενεντετίνι με δυνατό σουτ. Ο Τέιλορ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 86’ αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Φινλανδία 4 9 (10-3)

2.Σλοβενία 3 6 (4-3)

3.Καζακστάν 3 6 (7-4)

4.Δανία 3 6 (6-4)

5.Βόρεια Ιρλανδία 3 3 (2-2)

6.Σαν Μαρίνο 4 0 (0-13)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Φινλανδία – Σαν Μαρίνο 6-0

Σλοβενία – Δανία (19/06, 21:45)

Βόρεια Ιρλανδία – Καζακστάν (19/06, 21:45)

Συνθέσεις:

Φινλανδία (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Ούρονεν (Πάλλας 46’), Τόμας, Ιβάνοφ, Άλχο (Σοίρι 80’), Σούλερ (Τέιλορ 60’), Καμαρά, Σουόνεν, Άντμαν (Χάκανς 60’), Κάλμαν, Πογιάνπαλο (Πούκι 60’).

Σαν Μαρίνο (Φ. Κονσταντίνι): Μπενεντετίνι, Ρόσι, Ντι Μάιο, Φάμπρι, Τόσι (Μπατιστίνι 78’), Μπατιστίνι (Γκολινούτσι 78’), Γκολινούτσι, Λουναντέι (Μουλαρόνι 66’), Ντα Ντάριο, Μπεράρντι (Βιταϊόλι 66’), Νάνι.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0