Football Talk

Euro 2024, Ελλάδα: Φοβού τους Ιρλανδούς και… ήττες φέροντας (video)

Euro 2024, Ελλάδα: Φοβού τους Ιρλανδούς και… ήττες φέροντας (video)

Η Ελλάδα υποδέχεται την Ιρλανδία στη νέα της έδρα (16/6, 21:45) ελπίζοντας να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2024, απέναντι σε μία ομάδα που παρά το ότι οι διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι το… φόρτε της, έχει στο ρόστερ νεαρά ταλέντα που μπορεί να ανατρέψουν τα προγνωστικά.     

Η Εθνική ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ιρλανδία (16/6) στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της στην OPAP Arena.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Γκουστάβο Πογέτ και των παικτών του, καθώς η Ιρλανδία, ποτέ έως τώρα δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει επί της Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο, δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα που περιλαμβάνει δυνατά ονόματα τα οποία ξεχωρίζουν σε Premier League και Championship.  

Ο Στίβεν Κένι έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο με μικρό μέσο όρο ηλικίας, με το όνομα του ταλαντούχου, Έβαν Φέργκιουσον να ξεχωρίζει. Ο 18χρονος επιθετικός της Μπράιτον είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Ιρλανδού προπονητή, έχοντας πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν στους «γλάρους» με έξι γκολ και δύο ασίστ σε 19 εμφανίσεις. Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα, στο πλαίσιο των εθνικών ομάδων, ήταν σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Λετονία (22/3,3-2).

Για την άμυνα, ο Κένι ποντάρει στον Νέιθαν Κόλινς. Ο 22χρονος μπακ τον Ιούλιο του 2022 από την Μπέρνλι μετακόμισε στο Γουλβερχάμπτον έναντι 24 εκατομμυρίων εύρω. Ο νεαρός αμυντικός των «λύκων» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Premier League, με την Μπρέντφορντ να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση της αγοράς του ενόψει της νέας σεζόν.

Φυσικά, στη λίστα των καλύτερων Ιρλανδών παικτών θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τον Τζος Κούλεν, παίκτη της Μπέρνλι, ο οποίος φοράει τη φανέλα της εθνικής του ομάδας από το 2014.     

Εκτός από τον Φέργκιουσον, η Ιρλανδία έχει στο ρόστερ της ακόμα δύο επιθετικούς οι οποίοι μπορούν να… ζορίσουν την ελληνική άμυνα.

Πρόκειται για τους Μίχαελ Ομπαφέμι και Τρόι Πάροτ. Ο πρώτος ξεκίνησε την καριέρα του στη Σαουθάμπτον και στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Σουόνσι, η οποία έχει αποφασίσει να τον αποκτήσει μέσα στους επόμενους μήνες, με τον 22χρονο να μετράει πέντε γκολ και δύο ασίστ τη φετινή σεζόν στο Championship.

Ο Πάροτ από την άλλη, αρχικά φορούσε τη φανέλα της Τότεναμ μέχρι το Μάιο του 2023 όταν και παραχωρήθηκε στην Πρέστον ως δανεικός. Έκτοτε αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και τη χρονιά 2022/23 έχει βρει τρεις φορές δίχτυα.

Η εθνική Ιρλανδίας είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2024. Η τύχη δεν ευνόησε τους «πράσινους» ιδιαίτερα καθώς τον Μάρτιο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν με το… καλησπέρα σας τη Γαλλία. Γνώρισαν εντός έδρας την ήττα από τους «μπλε» (0-1), ύστερα από γκολ του Μπενζαμέν Παβάρ και ήδη βρίσκονται στην 4η θέση του ομίλου.

Η μέχρι τώρα πορεία της σε επίπεδό εθνικών ομάδων δεν είναι αξιοσημείωτη καθώς και στο UEFA Nations League το 2022, δεν κατάφερε να φτάσει πολύ μακριά, έχοντας μόλις δύο νίκες στους έξι αγώνες που έπαιξε στη διοργάνωση.

Απέναντι σε μία χώρα χωρίς διεθνείς διακρίσεις, η Ελλάδα έχει πολλές ελπίδες να πάρει τη νίκη ξεκινώντας με… το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024. Ωστόσο δε θα πρέπει να είμαστε βιαστικοί μιλώντας για φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς εάν οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ δεν προσέξουν, η Ιρλανδία μπορεί εύκολα να κάνει τη ζημιά.      

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0