Football Talk

Η ΑΕΚ θέλει, ο Πινέδα επίσης και η μάχη με τη Θέλτα έχει ξεκινήσει…

Η ΑΕΚ θέλει, ο Πινέδα επίσης και η μάχη με τη Θέλτα έχει ξεκινήσει…

Πώς έχουν τα δεδομένα για την παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν θα είναι μία ιστορία η οποία το πιο πιθανό είναι να μετατραπεί σε… σίριαλ.

Προς το παρόν κάποια δεδομένα ήδη έχουμε: Πρώτο ζητούμενο και πιο λογικό η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Πινέδα. Δεύτερο ζητούμενο και επίσης σημαντικό ότι και ο Πινέδα θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν. Και πάμε στα… δύσκολα: στη στάση της Θέλτα. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά. Ο δανεισμός για ένα χρόνο του Πινέδα στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Ο παίκτης είναι στο Μεξικό, παντρεύτηκε και απολαμβάνει τις διακοπές του. Μέσα στον Ιούλιο έχει υποχρεώσεις και με την Εθνική της χώρας του, ωστόσο ο ίδιος περιμένει να μάθει τι σκοπεύει να κάνει η Θέλτα μαζί του.

Μία Θέλτα πάντως, η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αναζήτηση προπονητή. Το γεγονός αυτό ίσως φέρει μία καθυστέρηση στην όλη υπόθεση. Γενικά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και στο σενάριο η ιστορία με τον Πινέδα να τραβήξει μέσα στο καλοκαίρι. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ, ωστόσο, είναι να έχει τον Πινέδα και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της κι ας τραβήξει χρονικά η ιστορία.

Ηδη πάντως κάποιες πρώτες επαφές της ΑΕΚ με τη Θέλτα έχουν ξεκινήσει… Να σημειωθεί πως η Ένωση είναι πρόθυμη να συζητήσει κάθε πιθανό σενάριο με τους Ισπανούς προκειμένου να πάρει τον Πινέδα. Δεν θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενο νέου δανεισμού του παίκτη ή ακόμα και συνιδιοκτησία. Πόσο μάλλον σε αγορά, αλλά σε λογικό ποσό φυσικά, με την ΑΕΚ πάντως να δείχνει πρόθεση να ανέβει πολύ πάνω από τα γενικά ελληνικά στάνταρ! Κάθε επίπεδο συζήτησης της ΑΕΚ με τη Θέλτα, πρέπει να έχει βάση τη λογική και να μη ζητήσει η Ισπανική ομάδα τον… ουρανό με τ’ άστρα. Η υπόθεση εννοείται δεν είναι εύκολη και γι’ αυτό ίσως πάρει χρόνο να ξεκαθαρίσει. Ίσως στο μέλλον εμπλακούν κι άλλοι σύλλογοι θέλοντας να κάνουν δικό τους τον Πινέδα και να προσεγγίσουν τη Θέλτα. Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να έχει τον Μεξικανό και τη νέα σεζόν, ενώ το ίδιο είναι δεδομένο ότι θα πράξει και ο παίκτης.

Να σημειωθεί επίσης κάτι σημαντικό: το γεγονός ότι η ΑΕΚ θέλει τον Πινέδα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, δε σημαίνει ότι θα «παγώσει» κάθε άλλη της υπόθεση. Παίκτη στο κέντρο η ΑΕΚ αναμένεται να πάρει ανεξάρτητα με την υπόθεση Πινέδα

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0