Football Talk

Από τη Ρόμα στη Σέριφ Τιράσπολ: Οι ελληνικές «καυτές» τριάδες των ευρωπαϊκών γηπέδων

Από τη Ρόμα στη Σέριφ Τιράσπολ: Οι ελληνικές «καυτές» τριάδες των ευρωπαϊκών γηπέδων

 Μετά τη μεταγραφή Κουρμπέλη στην Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη, «γεννιέται» ακόμα μία τριάδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι δρόμοι των οποίων συναντήθηκαν στα εκτός συνόρων γήπεδα.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποχαιρέτησε το «τριφύλλι» και ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία. Ο 29χρονος μέσος βρίσκεται μια ανάσα πριν υπογράψει με την Τραμπζονσπόρ. Εκεί, θα συναντήσει δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι έχουν… ιδρώσει τη φανέλα του συλλόγου της Τραπεζούντας που δεν είναι άλλοι από τους Μπακασέτα και Σιώπη.

Δημιουργείται έτσι ακόμα μία ελληνική… τριπλέτα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που έρχεται να προστεθεί σε ακόμα πέντε τριάδες Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι δρόμοι των οποίων διασταυρώθηκαν κατά τις θητείες τους σε ομάδες του εξωτερικού. 

Η παλαιότερη τριάδα είναι αυτή των Τζαβέλλα, Αμανατίδη και Λυμπερόπουλου, οι οποίοι έπαιξαν μαζί για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης τη σεζόν 2010/11, σε μία καθόλου αξιομνημόνευτη χρονιά για τον σύλλογο. Οι «Αετοί» στο τέλος δεν γλίτωσαν τον υποβιβασμό, αφού βρέθηκαν στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga

TZAVELLAS.jpg

Στην Ιταλία το 2014/15, οι πορείες των Μανωλά, Χολέβα και Τοροσίδη συναντήθηκαν με τους τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές να παραμένουν συμπαίκτες στη Ρόμα για μόλις δύο χρονιές. Ο 31χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού μάλιστα μετά την αποχώρηση των συμπατριωτών του, έμεινε πιστός στρατιώτης των «τζιαλορόσι» έως το 2019, όταν και αποχώρησε από τον ιταλικό σύλλογο για χάρη των «ερυθρολεύκων».  

Εκτός από τη Ρόμα, ακόμα μία ομάδα της Serie A, η Βερόνα, την ίδια σεζόν (2014/15) περιελάμβανε στο ρόστερ της τρεις Έλληνες. Πρόκειται για τους: Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το ελληνικό αυτό τρίδυμο ωστόσο κράτησε για μία και μόνο σεζόν καθώς έσπασε μετά την αποχώρηση των Ταχτσίδη και Χριστοδουλόπουλου από τον σύλλογο. 

verona.jpg

Στην έτερη γειτονική χώρα, την τρέχουσα χρονιά (2022/23) τρεις είναι οι Έλληνες παίκτες που φορούν την ίδια φανέλα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της τουρκικής Μπαντίρμασπορ. Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Μάνος, Ιωάννης Γκέλιος και Γιώργος Κουτρουμπής.      

Ένα ακόμα πρόσφατο παράδειγμα, είναι αυτό της Σέριφ Τιράσπολ, η οποία το 2021/22 περιλάμβανε στο ρόστερ της τρεις Έλληνες παίκτες. Οι Αθανασιάδης, Ευαγγέλου και Κολοβός παρέμειναν μαζί στην ομάδα της Μολδαβίας, καθώς ο γκολκίπερ και ο 30χρονος επιθετικός επέστρεψαν την επόμενη χρονιά στην πατρίδα τους για λογαριασμό της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού αντίστοιχα. 

 kolovos-athanasiadis.jpg

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0