Η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο Ελλάδος και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έγινε ο 11ος παίκτης με διαδοχικές κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού, με δύο διαφορετικές ομάδες.
Και στους δύο τελικούς αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσει η ομάδα του το Κύπελλο. Πέρυσι, το πήρε με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (1-0) και φέτος με την ΑΕΚ στο «Πανθεσσαλικό» (2-0), ενώ και τις δύο φορές αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ.
Έτσι, ο Γκατσίνοβιτς γίνεται μόλις ο 11ος που αλλάζει ομάδα και καταγράφει διαδοχικές κατακτήσεις στο Κύπελλο, με το BN Sports να σας παρουσιάζει τους υπόλοιπους αυτής της… εκλεκτής λίστας!
Νίκος Σαργκάνης (Καστοριά 1980, Ολυμπιακός 1981)
Ο πρώτος χρονικά που κατάφερε κάτι ανάλογο είναι ο Σαργκάνης. Ο τερματοφύλακας της Καστοριάς βόηθησε την ομάδα του να πάρει το Κύπελλο το 1980, σε έναν τρομερό τελικό απέναντι στον Ηρακλή (5-2). Μαζί με το τρόπαιο, κέρδισε και μία μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε ξανά τη διοργάνωση στο ματς της επόμενης χρονιάς, στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΟΚ (3-1).
Γιάννης Κυράστας (Ολυμπιακός 1981, Παναθηναϊκός 1982)
Οι δύο που ακολουθούν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση στο «Νίκος Γκούμας» και, το καλοκαίρι του 1981, πήγαν στον μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ο Κυράστας ήταν εκ νέου βασικός στον τελικό έναν χρόνο αργότερα, αλλά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, και μαζί με τον Γαλάκο σήκωσαν το Κύπελλο.
Μάικ Γαλάκος (Ολυμπιακός 1981, Παναθηναϊκός 1982)
Είχε μεγάλη συνεισφορά στον τελικό απέναντι στην Λάρισα (1982), κερδίζοντας και πέναλτι για το «τριφύλλι». Ωστόσο, ο σκόρερ εκείνης της βραδιάς, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, έστειλε την μπάλα έξω, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εν τέλει το και τον Γαλάκο να πανηγυρίζει εκ νέου με τον Κυράστα ένα Κύπελλο Ελλάδος.
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης (Παναθηναϊκός 1986, ΟΦΗ 1987)
Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης κατέκτησε ξανά το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό το 1986, χωρίς όμως να αγωνιστεί στον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού με 4-0. Πήγε στον ΟΦΗ και «έγραψε» ιστορία μαζί του, κατακτώντας το μοναδικό Κύπελλο της ιστορίας του. Σκόραρε στον τελικό με τον Ηρακλή (1-1), ενώ ευστόχησε και στην διαδικασία των πέναλτι, με τους Κρητικούς να επικρατούν εκεί με 3-1.
Στράτος Αποστολάκης (Ολυμπιακός 1990, Παναθηναϊκός 1991)
Βασικός και στους δύο τελικούς, υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. «Στέφθηκε» Κυπελλούχος με τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ (4-2) το 1990 και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αυτό δημιούργησε ρήξη στις σχέσεις των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο τελικός του Super Cup της χρονιάς εκείνης. Με το «τριφύλλι» νίκησε, στους πρώτους διπλούς τελικούς που υπήρξαν, τον Αθηναϊκό, επικρατώντας και στα δύο παιχνίδια (3-0, 2-1).
Ηλίας Ατματζίδης (ΑΕΚ 2002, ΠΑΟΚ 2003)
Μολονότι δεν αγωνίστηκε σε κανέναν τελικό, ο Ατματζίδης κατέκτησε διαδοχικά κύπελλα με τους δύο «δικεφάλους». Τον πρώτο κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1) και τον δεύτερο απέναντι στον Άρη (1-0) μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα παιχνίδι που εκείνος παρέμεινε στον πάγκο.
Αντώνης Νικοπολίδης (Παναθηναϊκός 2004, Ολυμπιακός 2005)
Στα τέλη της θητείας του στον Παναθηναϊκό, ο Νικοπολίδης έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα και για αυτό δεν αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (3-1). Την επόμενη χρονιά, υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους» και κατέκτησε και μαζί τους το τρόπαιο, επικρατώντας του Άρη (3-0), με τον Ριβάλντο να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των τελικών και τον Έλληνα τερματοφύλακα να κρατάει το «μηδέν» στην άμυνα.
Στέλιος Βενετίδης (Ολυμπιακός 2006, ΑΕ Λάρισα 2007)
Οι δύο επόμενοι της λίστας είχαν τον ίδιο προορισμό, σε αναζήτηση για περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Ο Βενετίδης τον βρήκε, αφού στον τελικό του 2006 με τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ (3-0), αλλά ήταν βασικός την επόμενη χρονιά όταν το σήκωσε με την Λάρισα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (2-1).
Σπύρος Βάλλας (Ολυμπιακός 2006, ΑΕ Λάρισα 2007)
Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» επίσης δεν αγωνίστηκε στον τελικό του 2006, αλλά είχε μερικά λεπτά συμμετοχής σε αυτόν του 2007 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 85ο λεπτό, για να «σφραγίσει» το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία της ΑΕΛ.
Σεμπαστιάν Λέτο (Ολυμπιακός 2009, Παναθηναϊκός 2010)
Ο Λέτο ήταν ο τελευταίος που τα κατάφερε, πριν τον Γκατσίνοβιτς, το 2010. Είχε έρθει δανεικός στον Ολυμπιακό από την Λίβερπουλ την σεζόν 2008/09 και, στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών κόντρα στην ΑΕΚ, κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι, έχοντας ξεκινήσει ως βασικός.
Ο Παναθηναϊκός πήρε την επόμενη χρονιά τον Αργεντινό επιθετικό και εκείνος πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο ματς με τον Άρη. Με το τρομερό γκολ που σημείωσε, κατάφερε να πάρει, πέρα από τα δύο διαδοχικά Κύπελλα με διαφορετικές ομάδες, και δύο σερί νταμπλ.
Χρήστος Σκούρας