Football Talk

Μαθήματα Ολυμπιακής Ιστορίας

Μαθήματα Ολυμπιακής Ιστορίας

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ακόμα και σε μια χρονιά που δεν κατακτά τίτλο ο Ολυμπιακός να προσφέρει πολύτιμα μαθήματα σε φίλους και εχθρούς.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Έστω και τώρα στο φινάλε μιας σεζόν χωρίς τίτλο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ψηλώσει σημαντικά στα μάτια των αντιπάλων του και να κερδίσει τον σεβασμό όλων των υγιών φιλάθλων. Αναφέρομαι στους άλλους γιατί δεν υπήρχε κανείς οπαδός του Ολυμπιακού που να περνούσε από το μυαλό του οτιδήποτε άλλο από την μέγιστη προσπάθεια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο ματς της δεκαετίας και… βάλε για τον αιώνιο αντίπαλο που έπαιζε ένα πρωτάθλημα στο “Γεώργιος Καραισκάκης”.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την περηφάνια του, για την ιστορία του, για το σήμα στην καρδιά και τα εκατομμύρια των πιστών του οπαδών. Πήγε στην έδρα της ΑΕΚ την Τετάρτη και κατάφερε να της κόψει τότε τον δρόμο προς τον τίτλο. Υποδέχθηκε τον Παναθηναικό την Κυριακή στο άδειο γήπεδο του και τον νίκησε στερώντας του το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια. Σε ένα φινάλε της σεζόν που οι “κιτρινόμαυροι” θα το θυμούνται για το πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά του νέου γηπέδου, οι “πράσινοι” για την υπέρβαση και την ιστορία με τον covid, οι “ερυθρόλευκοι” θα μνημονεύουν όλα αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος. Με αποδείξεις, αποτελέσματα και ονόματα. 

Τις τελευταίες μέρες άκουσαν πολλά οι Ολυμπιακοί. Οι άνθρωποι του συλλόγου, οι παίκτες, οι απλοί οπαδοί. Άκουσαν να τους λένε, αν είναι ποτέ δυνατόν, φιλικό σωματείο με τον Παναθηναικό. Άκουσαν πως θα καθίσουν να χάσουν για να μην πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Ακόμα και τη μέρα του αγώνα άκουσαν πως κάποιοι έχουν covid σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν άλλοθι για ενδεχόμενη ήττα. Όλοι αυτοί θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά την επόμενη φορά που θα θελήσουν να τους ξαναπιάσουν στο στόμα τους και να τους μπλέξουν σε τέτοιες ιστορίες. Ο Ολυμπιακός ως ρυθμιστής του τίτλου έπαιξε και τα δύο ματς στα ίσα και πρόσφερε στους νέους πατεράδες Ολυμπιακούς μια ιστορία για να λένε στα παιδιά τους.

Στα αμιγώς αγωνιστικά οι Πειραιώτες ήταν για μια ακόμα μια φορά φέτος καλύτεροι από τον “αιώνιο” αντίπαλο. Όχι όσο καλύτεροι ήταν στα δύο μεταξύ τους ματς της κανονικής διάρκειας, αλλά καλύτεροι. Αυτή τη φορά κατάφεραν επικρατήσουν χάρη στο γκολ του Ρέαμπτσιουκ, αλλά η νίκη αυτή είχε έρθει σε κάποιο από τα προηγούμενα ντέρμπι ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική. 

Μένει ακόμα ένα ματς. Αυτό της Τούμπας την ερχόμενη Κυριακή. Εκεί όπου στους “ερυθρόλευκους” αρκεί να μην ηττηθούν για να τερματίσουν τρίτοι και να περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου. Τα πραγματικά σημαντικά όμως για τον Ολυμπιακό έπονται και έχουν να κάνουν τις αποφάσεις που θα πάρουν οι διοικούντες ενόψει της νέας χρονιάς με πρώτη και καλύτερη αυτή του νέου προπονητή. Η λίστα με τους υποψήφιους έχει περιοριστεί σημαντικά. Ο Ρεμπρόφ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πρώτο στόχο αλλά πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Πιο πιθανό φαντάζει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού να είναι Αργεντίνος. 

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0