Football Talk

Μετρούν τις «πληγές» τους Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά το ντέρμπι!

Μετρούν τις «πληγές» τους Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά το ντέρμπι!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ηρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο ντέρμπι της Λεωφόρου και όπως φαίνεται τα πάντα θα κριθούν στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια των Play Offs, αναφορικά με την υπόθεση τίτλου. 

Οι δύο μονομάχοι (του τίτλου), με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν στο μεταξύ τους ντέρμπι, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στους προκριματικούς γύρους του Champions League 2023-2024. Απαιτείται, ωστόσο, άμεση ανασύνταξη, χρειάζεται να μετρήσουν τις πληγές τους και να οργανωθούν, ενόψει της πολύ απαιτητικής συνέχειας που έπεται, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη (03/05).

Εκτός ο Κουρμπέλης, τη... γλύτωσαν Τσέριν και Τσόκαϊ! 

Σε ότι αφορά τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κουρμπέλης αντίκρυσε κίτρινη κάρτα στο 85', συμπλήρωσε τις 4 και πλέον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να οργανώσει τα αγωνιστικά του πλάνα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δίχως να υπολογίζει στις υπηρεσίες του αρχηγού του.

Την ίδια στιγμή, οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν τελικά ότι ο Άνταμ Τσέριν δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό, οπότε συμπεριελήφθη κανονικά στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (03/05, 20:00).

Συνάμα, η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Ένις Τσόκαϊ και του Ντομαγκόι Βίντα στο 82o λεπτό της αναμέτρησης, η οποία προκάλεσε την πτώση των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, ανάγκασε το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να εκτιμήσει με προσοχή την ιατρική κατάσταση του Αλβανού ποδοσφαιριστή. Οι εξετάσεις, ωστόσο, έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό, οπότε δόθηκε το "ΟΚ" στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Παρά λίγο κι άλλος τραυματίας στην ΑΕΚ!

Και για την ΑΕΚ ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τα οποία μπορεί να μην αφορούν τον πειθαρχικό κώδικα, καθώς δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος καρτών για κάποιον ποδοσφαιριστή. Όμως, προέκυψαν έκτακτα αγωνιστικά ζητήματα ως αποτέλεσμα της ίωσης που έπληξε την ομάδα τις τελευταίες ώρες και φαίνεται πως επηρέασαν το επίπεδο ετοιμότητας νευραλγικών παικτών της ομάδας.

Τα θετικά είναι ότι παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Λάζαρου Ρότα, ο οποίος είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ο ποδοσφαιριστής τελικά κατάφερε να μπει στην αποστολήγια το ματς με τον Ολυμπιακό (03/05, 20:00). Ωστόσο, με τους τραυματισμούς που υπάρχουν (Αραούχο και Σιντιμπέ), ο Ματίας Αλμεϊδα καλείται να βγάλει άσσους από το μανίκι του για να διατηρήσει την ομάδα του στην πρώτη θέση και τελικώς να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες εξακολουθούν να συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία «αγκαλιά» στην πρώτη θέση και είναι δεδομένο πως ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0