Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης 3-2: Ένα ντέρμπι… ροντέο που «βάφτηκε» ασπρόμαυρο!

ΠΑΟΚ – Άρης 3-2: Ένα ντέρμπι… ροντέο που «βάφτηκε» ασπρόμαυρο!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη, με ανατροπή στο σκορ (3-2), σε ένα ματς με φοβερά γκολ και ρυθμό.

Σχετικά Άρθρα

Θέαμα, ανατροπή, ένταση, μπουκάλι στον βοηθό διαιτητή. Το ντέρμπι της Θεσσαλνονικής μπορεί να μην είχε το βαθμολογικό ενδιαφέρον που θα ήθελαν οι δύο ομάδες, το γόητρο όμως τους οδήγησε σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς. Προηγήθηκε ο Άρης μέσα στην έδα του «άσπονδου εχθρού» του, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει τον αγώνα... Τούμπα και να ελπίζει για την 3η θέση.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, όμως ο Άρης έπειτα ισορρόπησε το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Από το ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ, με τον Ντάντας  να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι στο 6’. Η «απάντηση» από τους «κίτρινους» ήρθε στο 17’. Ο Νταρίντα σέντραρε, ο Ματέο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Άμεσα, ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Κουλιεράκη, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάπου εκεί βέβαια το παιχνίδι πήγε να «ξεφύγει». Ο Κωνσταντέλιας ζήτησε έντονα πέναλτι και οι δύο πάγκοι ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Η ένταση στο χορτάρι οδήγησε κάποιον από την κερκίδα να πετάξει ένα μπουκάλι προς τον βοηθό διαιτητή. Αυτό τον βρήκε στο κεφάλι, χωρίς όμως να τον τραυματίσει και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 35’ ο Λουίς Πάλμα με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κοτάρσκι να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 37’ και πάλι ο Κροάτης «αρνήθηκε» γκολ στον Πίρσμαν.

Η τελευταία φάση του πρώτο μέρους βέβαια ήταν και η… φαρμακερή για τον Άρη. Ο Κουλιεράκης δέχθηκε πίεση έξω από την περιοχή, έχασε την μπάλα και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που έγινε αποδέκτης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 45’.

2ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με ορμή. Στο 51’ ο Ντάντας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ βγήκε νικητής από τη μονομαχία. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει πέντε λεπτά αργότερα, όταν και έγινε το 1-1.

Ο Τάισον στο 56’ με ένα φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το σκορ σε ισορροπία. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που του έδωσε αυτό το γκολ και κατόρθωσε άμεσα να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Πίρσμαν ανέτρεψε τον Ντάντας μέσα στην περιοχή στο 62’ και ο Σβαμπ ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα σου.

Ο Άρης βρέθηκε σε δεινή θέση, όμως ο Νταρίντα «φώναξε παρών». Με έναν «κεραυνό» αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έκανε το 2-2 στο 70’. Οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και αυτή η υπεροχή απέδωσε. Ο Ζίβκοβιτς με ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή, ελευθερώθηκε και με φαλτσαριστό σουτ σκόραρε στο 78’. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η μπάλα βρήκε στον Πίρσμαν προτού καταλήξει στα δίχτυα.

Ο χρόνος που απέμενε ήταν αρκετός για τον Άρη να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν το κατάφερε. Μάλιστα, στο 90+3’ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

MVP

Ο Τάισον του ΠΑΟΚ έδειξε σε ένα ακόμη ματς την ποιότητά του, ενώ μάλιστα πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Η φάση του αγώνα

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, έδωσε ώθηση στου γηπεδούχους για να ανατρέψουν το σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (87' Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68' Καντουρί), Κωσταντέλιας, Μπράντον (79' Ολιβέιρα)

Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (84' Ρουπ), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67' Καμάτσο), Πάλμα (67' Ιτούρμπε), Καμαρά

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0