Football Talk

ΑΕΚ: Είναι ωραία να επιστρέφεις στην κανονικότητα…

ΑΕΚ: Είναι ωραία να επιστρέφεις στην κανονικότητα…
Η ΑΕΚ κέρδισε πανεύκολα και τον ΠΑΟΚ, έχει πετύχει 10 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της και πάει στη Λεωφόρο να παίξει το ντέρμπι «τίτλου» με τον Παναθηναϊκό με δυο μεγάλα όπλα… - Η λέξη «κλειδί» του Αλμέιδα που είπε τρεις φορές στη συνέντευξη Τύπου.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Άλλος ένας «τελικός» πέρασε για την ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα. Η ΑΕΚ βγάζει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με σερί ντέρμπι κάνοντας πειστικές εμφανίσεις, βάζοντας πολλά γκολ στους αντιπάλους της και δείχνοντας ότι είναι σε ένα τέτοιο αγωνιστικό «φεγγάρι» που μπορεί να την οδηγήσει στο νταμπλ!

Και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ ξεπεράστηκε. Άλλη μία νίκη, άλλη μία σερί νίκη ήρθε για την πανέμορφη ΑΕΚ του Αλμέιδα. Σε μία Φιλαδέλφεια γεμάτη που θύμιζε κάτι από τα παλιά, εμφανίστηκε ξανά στο γήπεδο μία ΑΕΚ από χρόνια δοξασμένα. Από χρόνια πρωταθληματικά, όπου ο αντίπαλος ένιωθε ότι θα χάσει και προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ σε όσο γίνεται πιο… λογικά επίπεδα για εκείνον. Το 4-0 χθες βράδυ μάλλον κολακεύει τον ΠΑΟΚ. Βάσει απόδοσης, βάσει φρεσκάδας, βάσει κινήτρου, βάσει ρόστερ το 4-0 της ΑΕΚ χθες ήταν λογικό. Ακόμα και με… 12 παίκτες να έπαιζε ο ΠΑΟΚ θα έχανε χθες! Η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτόν τη συγκεκριμένη περίοδο σε όλα! Το λάθος του Κάργα στο 10’ αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο τόσο νωρίς, απλώς έκανε τα πράγματα κάπως πιο εύκολα. Θεωρητικό είναι κι αυτό έτσι. Εχουμε δει ομάδες να μένουν με 10 παίκτες από νωρίς σε αγώνες και να στέκονται στο γήπεδο. Όχι αυτός ο ΠΑΟΚ. Όχι απέναντι σε αυτή την ΑΕΚ, η οποία όταν πατάει γκάζι είναι μία οπτασία. Γενικά ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Τόσο ανώτερη ήταν η ΑΕΚ. Εβαλε δυο γρήγορα γκολ, μετά έκανε μία λογική συντήρηση και όταν μπήκαν οι αλλαγές στο τέλος, βγήκε ξανά φρεσκάδα στο χορτάρι και η βραδιά έκλεισε όπως άρχισε: με γκολ, φάσεις και πάρτι σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες.

Η ΑΕΚ έχει πετύχει 10 γκολ στα τελευταία τρία της παιχνίδια: Τρία σε Άρη και Ολυμπιακό και τέσσερα στον ΠΑΟΚ! Αν μη τι άλλο είναι χορταστικό το ποδόσφαιρο που παίζει. Γεμίζει τον κόσμο της!

Και τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι δυο καλύτερες ομάδες σε ένα ματς – «τίτλου» στη Λεωφόρο την Κυριακή. Ο Αλμέιδα είπε τρεις φορές στη συνέντευξη Τύπου τη λέξη «ταπεινότητα». Αυτό είναι το μυστικό! Ο σεβασμός και η ταπεινότητα. Η ΑΕΚ σέβεται και τις συνθήκες και τη δεδομένη αγωνιστική δυναμική του αντιπάλου. Σέβεται σαφώς και τον εαυτό της και πιστεύει στις δυνάμεις της. Θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε για το ματς της χρονιάς και τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη σύνεση και σοβαρότητα. Να απολαύσουμε αυτό το ματς, να γίνει μία γιορτή ποδοσφαίρου και πραγματικά η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Δεν χρειάζεται τοξικότητα! Αρκετά! Το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα πρέπει να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο! Μακάρι να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει απαξίωση… Αυτά προς το παρόν. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ έχει δυο μεγάλα όπλα που θα τα καταθέσει (και) στη Λεωφόρο: Πίστη στη δυναμική της και ηρεμία! Δεν υπάρχει άγχος στην ΑΕΚ! Υπάρχει πίστη, δίψα, πάθος και σοβαρότητα!

Kλείνω με μία από τις σωστές κουβέντες που είπε (και) χθες ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος σε κάθε του συνέντευξη παραδίδει δωρεάν μαθήματα συμπεριφοράς: «Αυτό που ελπίζω και πιστεύω είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με σεβασμό και ταπεινότητα. Μετά αν θέλει ο Θεός να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι πρωταθλήτρια κι αυτή που το αξίζει. Αυτό θα είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Αυτά! Ας απολαύσουμε το ματς της Κυριακής μακριά από μίζερα σχόλια που δηλητηριάζουν το μυαλό. Ό,τι και να γίνει ο κόσμος και της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο τέλος θα πρέπει να είναι περήφανοι για την πορεία των ομάδων τους φέτος και να μην υποβιβάσουν την επιτυχία του άλλου…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0