Football Talk

ΑΕΚ: Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε όλα και οι… μπάλες

ΑΕΚ: Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε όλα και οι… μπάλες

Η ΑΕΚ πέρασε και από το Καραϊσκάκη, με επιβλητικό τρόπο, ακολουθώντας το δρόμο της προς το νταμπλ, με τον Ολυμπιακό, όπως είδαμε μετά το 1-3 (23/04), να ακολουθεί τον δικό του…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Έντονο το βράδυ της Κυριακής (23/04). Και υπέροχα φτιαγμένο για την ΑΕΚ… Ονειρικά φτιαγμένο. Ένα όμορφο πάρτι στο ξενοδοχείο της ομάδας το απόγευμα, η πορεία στους δρόμους της Αθήνας προς τον Πειραιά συνοδεύοντας την αποστολή, «κερασάκι» η εμφάνιση και η πρωταθληματική νίκη των παιδιών του Αλμέιδα μέσα στο Καραϊσκάκη και για «σβήσιμο» το πάρτι σε Συγγρού, Φιλαδέλφεια και Σπάτα. Ετσι μπήκε η εβδομάδα που στο τέλος της την προσεχή Κυριακή θα κρίνει πολλά σχετικά με τον φετινό τίτλο, καθώς θα έχουν περάσει τα ΑΕΚΠΑΟΚ και ΒόλοςΠαναθηναϊκός και φυσικά θα έχουμε και το ντέρμπι τίτλου στη Λεωφόρο με το ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ.

Είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη όπου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στην ουσία να μάχονται πλέον μόνοι τους για το φετινό πρωτάθλημα. Είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, είναι αυτές που βγάζουν ποδοσφαιρική υγεία και έχουν ποδοσφαιρική ταυτότητα.

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είχαμε και στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο και επιβλήθηκε από την αρχή. Εξαιτίας του συγκλονιστικού Πασχαλάκη το σκορ στο πρώτο 20λεπτο έμεινε στα επίπεδα του 0-1 και δεν είχαμε τίποτα… ΝιουκάστλΤότεναμ!

Ο Αλμέιδα έκανε κατι πολύ έξυπνο: Εβαλε τον Πινέδα στον άξονα, άφησε τον Γιόνσον στον πάγκο, έπαιξε με ΓκατσίνοβιτςΕλίασον στα φτερά και έβαλε «6άρι» τον Σιμάνσκι. Γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που με τρία 10άρια και στην ουσία τον Εμβιλά να μαρκάρει στον άξονα (ο Χουάνγκ είναι φανταστικός παίκτης, αλλά παίζει περισσότερο στο «8») το να τον χτυπήσεις εκεί με τον γρήγορο και απρόβλεπτο Πινέδα και την ομάδα να παίζει ανάμεσα στις γραμμές κάθετο ποδόσφαιρο θα του έκανε φάσεις. Κι έτσι έγινε! Με διάταξη 4-1-3-1-1 δημιούργησε υπεραριθμία στο χώρο δράσης του Εμβιλά και τον «χτύπησε». Σημαντική φυσικά η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς. Είχαμε καιρό να δούμε τον «Γκάτσι» να πιάνει τέτοια απόδοση όπως αυτή στο Φάληρο και τώρα στο φινάλε δεν περισσεύει κανείς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε ένα τέλειο παιχνίδι για τουλάχιστον 30λεπτά. Το μοναδικό πάλι κακό είναι πως δεν έκανε γκολ έστω τις μισές ευκαιρίες που δημιούργησε ή τις ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για ευκαιρίες που έφτιαχνε. Αμυντικά δεν κινδύνευσε καν. Όπως και στο ματς Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο ο Ολυμπιακός έκανε ελάχιστες ευκαιρίες. Η πρώτη του τελική στον αγώνα ήταν ένα σουτ του Εμβιλά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου! Η μοναδική τελική στο τέρμα σε όλο τον αγώνα ήταν το γκολ του Μπακαμπού, όπου οι παικτες της ΑΕΚ έκαναν σωρεία λαθών. Ακόμα και μετά το 1-1, όπου θεωρητικά ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάρει τα πάνω του, όχι μόνο δεν έκανε τελική, αλλά αν ξαναδείτε το ματς δεν πάτησε καν τη περιοχή της ΑΕΚ!

Μετά από ένα διάστημα 35’-65’ όπου η ΑΕΚ έδειξε λίγο να χάνει την ορμή της (λογικό), άρχισε να παίρνει μέτρα εκ νέου στο γήπεδο και μετά ήταν ξανά το απόλυτο αφεντικό.

Ήρθε το πέναλτι που έγινε στον Βίντα (είναι σοκαριστική εν τω μεταξύ η πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να κάνουν κάποιοι και γι’ αυτή τη φάση, όταν ο Ρέαμπτσουκ που ανατρέπει τον Βίντα και ο Πασχαλάκης που είναι δίπλα, αποδέχονται ήρεμοι την απόφαση του διαιτητή), έκανε το 1-2 ο Γκαρσία και ο Μάνταλος το «κλείδωσε» με την απίθανη ενέργεια και εκτέλεσή του γράφοντας το 1-3. Το χάρηκα για τον Μάνταλο πολύ αυτό το γκολ. Έχει περάσει πολλά το παιδί αυτό, έχει ακούσει και υπερβολές, έχει κάνει κι αυτός τα λάθη του, όμως αυτό το γκολ ήταν κάτι που χρειαζόταν και η ΑΕΚ κι αυτός.

Μετά το 1-3 όλος ο πλανήτης είδε τι έγινε. Ντου στο γήπεδο, «βροχή» αντικειμένων στον πάγκο της ΑΕΚ και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά και της Σούπερ Λίγκας, να κατεβαίνει ξανά μέσα στο γήπεδο και να διαμαρτύρεται στον διαιτητή elite, για τον οποίο έκανε… αγώνα (όπως γράφτηκε την… Παρασκευή) να σφυρίξει αυτό το παιχνίδι! Μάλιστα, τον είδαμε να πετάει ακόμα και μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Μοναδικά σκηνικά που σε κάθε υγιή φίλαθλο, οποιασδήποτε ομάδας και κυρίως του Ολυμπιακού, δεν πρέπει να του κάθονται καλά…

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι ό,τι έπαθε ο Ολυμπιακός και στο χθεσινό ματς και γενικά μέσα στη σεζόν. Και, εδώ που τα λέμε και ό,τι έχει έφτασε να παίζει το τελευταίο του χαρτί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν λόγω της φανέλας του. Κάτι τελευταίο για τον Ολυμπιακό: Είναι σημαντικό να ξέρεις να χάνεις. Είναι σημαντικό να κάνεις την αυτοκριτική σου. Νιώθεις καλύτερα μέσα σου και μπορείς να επιστρέψει γρηγορότερα. Η ΑΕΚ έχει βιώσει ήττες, αναγνωρίζοντας μέσα της όσες ήταν «καθαρές» και όσες ήταν «πιστολιές». Στον Ολυμπιακό φέτος δεν φταίει καμία διαιτησία… Σε όλα τα παιχνίδια η ΑΕΚ ήταν στη μεγάλη εικόνα καλύτερη. Τι να κάνουμε τώρα; Φέτος είναι καλύτερη! Δυο φορές έβαλε τρία γκολ στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ματς στο Φάληρο πάλι δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες της η ΑΕΚ και γλίτωσε με το 0-0 ο Ολυμπιακός, ενώ δεν είχε δοθεί και πέναλτι στον Μάνταλο στις καθυστερήσεις αυτού του αγώνα. Υπάρχει και το 1-3 στη Φιλαδέλφεια όπου πέτυχε ο Ολυμπιακός και μπράβο του εκμεταλλευόμενος στο 100% ένα μπλακ άουτ της ΑΕΚ για 10 λεπτά. Θυμίζω η ΑΕΚ είχε να κερδίσει στο Καραϊσκάκη από τον Φλεβάρη του 2018! Και τότε μετά το γκολ του Γιακουμάκη επεισόδια είχαν γίνει! Επιπλέον, κακώς ο διαιτητής Μάσα δεν διέκοψε το ματς μετά το ντου που έγινε και το αστείο με τις μπάλες που πετούσαν μέσα από τον Ολυμπιακό για διακωμώδηση του αθλήματος! Αντίθετα τον προστάτευσε σφυρίζοντας τη λήξη του αγώνα νωρίτερα!  

Πάμε στα πιο σημαντικά: Η ΑΕΚ έχει κάνει δύο μεγάλες νίκες σε Τούμπα και Καραϊσκάκη μέσα στα πλέι οφ απέναντι σε αντιπάλους που «καιγόντουσαν» να την κερδίσουν.  Εννοείται έχει πολύ ζουμί το πρωτάθλημα και βλέπετε ότι η ΑΕΚ όλα τα παιχνίδια της ως τώρα για τους αντιπάλους είναι κομβικά. Δεν έχει πετύχει κάποιον… αδιάφορο. Καλύτερα θα πω εγώ! Δεδομένα, λοιπόν, εδώ που φτάσαμε ο τίτλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε μία κακή ή καλή στιγμή, σε ένα λάθος ή σωστό ενός παίκτη. Η κούραση επίσης θα παίξει τεράστιο ρόλο, γιατί είναι και σωματική και ψυχική για όλους. Γι’ αυτό όσο γίνεται καθαρό μυαλό και πίστη απ’ όλους μας. Γίνομαι γραφικός που το τονίζω συνέχεια, όμως η ψυχραιμία θαρρώ είναι οδηγός και το «κλειδί» για τα καλύτερα που έρχονται…



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0