Football Talk

Η τελευταία Απριλιάτικη «άλωση» της Τούμπας από τον Παναθηναϊκό του… Μανωλάκη! (video)

Η τελευταία Απριλιάτικη «άλωση» της Τούμπας από τον Παναθηναϊκό του… Μανωλάκη! (video)
Το τελευταίο Απριλιάτικο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μας γυρίζει 19 χρόνια πίσω, με τον... Μανωλάκη τον Ολισαντέμπε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Διακοπές τέλος και τα κεφάλια μέσα. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έχει να βγάλει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Θέλει να γυρίσει με το βαθμολογικό τρίποντο στις αποσκευές του και να υπερασπιστεί τον τίτλο του «πρωτοπόρου».

Φυσικά όταν μιλάμε για «διπλό» στην Τούμπα, δεν είναι κάτι απλό, ούτε κάτι που θα έρθει εύκολα ή θα του το χαριστεί. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ, να μην χάσει τη συγκέντρωση του, να διατηρήσει την ανασταλτική του σκληράδα και παράλληλα να πρεσάρει από την αρχή του αγώνα. Στην πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό φέτος, οι «πράσινοι» πέρασαν με ένα ανατρεπτικό διπλό και σκορ 2-1 από τη Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα παιχνίδια με την ομάδα του Λουτσέσκου όμως, δεν πήγαν και τόσο καλά, καθώς ο «δικέφαλος» απέκλεισε το «τριφύλλι» από τα προημιτελικά και πέτυχε την πιο ευρεία ήττα του (3-0) στο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν.

Ανασκάπτοντας το παρελθόν των δύο ομάδων και πιο ειδικά για τον μήνα Απρίλιο, πέσαμε επάνω σε μια νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, που βρίσκεται πολύ κοντά ημερολογιακά στην τωρινή αναμέτρηση. 25 Απριλίου του 2004 και ο Παναθηναϊκός από το πρώτο σκαλί της βαθμολογίας, είχε μοναδικό του αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος πίεζε ασφυκτικά με δύο βαθμούς λιγότερους (65 με 63).

Το παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρισκόταν τρίτος στη βαθμολογία με διαφορά 9 βαθμούς από την κορυφή, ήταν κομβικής σημασίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ επιβλητικά στον αγώνα και πήραν το προβάδισμα από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Χάγκαν να κερδίζει τον Κώστα Χαλκιά και να κάνει το 1-0. Έτσι, γρήγορα-γρήγορα, έπρεπε να έρθει μια αντίδραση από μεριάς Παναθηναϊκού. Το ημίχρονο όμως, ολοκληρώθηκε με το σκορ να μην αλλάζει (1-0), παρά τις καλές ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού.

2984312_1.jpg

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να αποτυπώσουν την αντίδραση τους στο τερέν και το πέτυχαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε μια κόντρα επίθεση και μετά από αρκετή ανατάραξη στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, δοκιμάζοντας ένα δύσκολο πλασέ, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία (1-1). Όλα αυτά στο 48ο λεπτό, τρία λεπτά μετά την σέντρα της ανάπαυλας.

Αμφότερες οι ομάδες, είχαν τις ευκαιρίες τους να δώσουν μεγαλύτερο εύρος στο σκορ, καμία όμως δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει… μέχρι να πει την τελευταία του λέξη ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Με τρία λεπτά καθυστερήσεων και τον χρόνο να «εκπνέει», μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον Σαπάνη στην πλάτη της άμυνας για τον… Μανωλάκη (σ.σ. Ολισαντέμπε) αποδείχθηκε «κλειδί», με τον στράικερ του «τριφυλλιού» να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ και να στέλνει τη μπάλα με πολύ δύναμη στα δίχτυα, αφήνοντας τον Τοχόρογλου… άλαλο στο 90+3'.

2984872_1.jpg

Σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού, πανηγύρισε έξαλα το γκολ του Εμάνουελ και ολόκληρος ο πάγκος της ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παρασυρόμενη από το συναίσθημα. Φυσικά, το σφύριγμα της λήξης ήρθε με την σέντρα και οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν.

Αυτή αποτελεί και την τελευταία Απριλιάτικη «άλωση» της Τούμπας και ήταν μια από τις νίκες οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει την διαφορά των δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό και τελικά να αναδειχθεί πρωταθλητής, καθώς η διαφορά ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» παρέμεινε αυτή και ο στόχος του τροπαίου επετεύχθη.

Τα δεδομένα δεν είναι πολύ διαφορετικά σήμερα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση, αλλά αυτή τη φορά χωρίς διαφορά στους βαθμούς. Οι «πράσινοι» αν καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη, το μπαλάκι θα πάει στην ΑΕΚ, η οποία θα αγωνίζεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, θα γνωρίζει το αποτέλεσμα της Τούμπας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0