Football Talk

H ενότητα της ΑΕΚ και ο σωστός, πλέον, προγραμματισμός

H ενότητα της ΑΕΚ και ο σωστός, πλέον, προγραμματισμός

Η ΑΕΚ που κάθε μήνα προχωρά και σε μία ανανέωση συμβολαίου παίκτη της - Τι δείχνει η κίνηση, οι αντίστοιχες προηγούμενες και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το απόγευμα της Πέμπτης (20/4) η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε μία ακόμη σπουδαία κίνηση: Ένα χρόνο πριν τη λήξη της συνεργασίας με τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2027. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική κίνηση που δείχνει πολλά. Ο διεθνής Πολωνός χαφ ανήκει στην ΑΕΚ από το 2020. Έχει περάσει κι αυτός απ’ όλα τα στάδια τα τελευταία χρόνια και φέτος με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο βρήκε την… Ιθάκη του. Παίζει ως καθαρό «6άρι», είναι «κολώνα» στα σχέδια και το πλάνο του προπονητή και σε σούπερ ηλικία, όντας εκ των αρχηγών της ΑΕΚ.

Στα 27 του χρόνια και με συμμετοχή και στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ ο Σιμάνσκι διανύει την πιο ώριμη ποδοσφαιρική σεζόν στην καριέρα του. Εύλογα η ανανέωση του συμβολαίου του από τώρα είναι μία επιβράβευση και για τον ίδιο.

Η ΑΕΚ λοιπόν, δείχνει και με αυτή την κίνηση ότι βαδίζει πλέον σωστά. Λειτουργεί όπως όλες οι μεγάλες ομάδες: Ξέρει τι θέλει, επιβραβεύει τους παίκτες της, τους προσφέρει τα πάντα (στόχους, χρήματα και ιδανικές συνθήκες εργασίας) και προχωράει, με τον Αλμέιδα στο τιμόνι. Ο προπονητής με την ανανέωση του συμβολαίου του αρχές Γενάρη μέχρι το 2028 έδειξε τον δρόμο και τον ακολουθούν και οι παίκτες του. Ήρθε η ανανέωση του Ρότα, αυτή τη Μήτογλου και τώρα του Σιμάνσκι. Στόχος και ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά κι άλλοι παίκτες που έχουν προσφέρει φέτος, όπως ο Χατζισαφί για παράδειγμα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στους οποίους η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη κουβέντα μαζί τους και είναι σε δρόμο ανανέωσης. Θα «σκάσουν» οι ειδήσεις ξαφνικά όπως και των παραπάνω…

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν όπου παλεύει για το νταμπλ όπως ακριβώς πρέπει: Ενωμένη! Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ δεν κοιτάει μόνο το παρόν της, αλλά και το μέλλον της όπως, επίσης, ακριβώς πρέπει: Με προγραμματισμό!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0