Football Talk

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-1: Η ανατροπή έμεινε στα... μισά και η «Ένωση» στον τελικό, για 6η φορά σε οκτώ χρόνια! (video)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-1: Η ανατροπή έμεινε στα... μισά και η «Ένωση» στον τελικό, για 6η φορά σε οκτώ χρόνια! (video)
Επιστροφή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet για την ΑΕΚ! Ηττήθηκε με σκορ 2-1 (12/04) από τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς για τα ημιτελικά, αλλά χάρις τη νίκη της στο πρώτο ματς (09/02, 3-0) προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-2!
Το έργο του Ολυμπιακού ήταν δύσκολο από την αρχή και παρά την επικράτησή του κόντρα στην ΑΕΚ (12/04, 2-1), στη μεταξύ τους ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, δεν ανέτρεψε τα δεδομένα!

Η «Ένωση» επέστρεψε στον τελικό, μετά από δύο σερί «απουσίες» και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια, αφού η σειρά ολοκληρώθηκε με το συνολικό σκορ υπέρ της στο 4-2! Ο αντίπαλός της, εκτός τεράστιας έκπληξης, θα είναι ο ΠΑΟΚ, που στο πρώτο ματς κόντρα στη Λαμία επικράτησε με σκορ 5-1.

Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό στις φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας πριν τον τελικό, αφού κατέγραψε την τρίτη συνεχόμενη πρόκρισή της.

Ο Βαλμπουενά «άνοιξε» το σκορ στο 27', αλλά ο Μπα έκανε το έργο των γηπεδούχων να φαντάζει... βουνό, με το αυτογκόλ του στο 52'. Ο Χουάνγκ έδωσε ξανά ελπίδες στους Πειραιώτες στο 57', αλλά το 2-1 ως σκορ, παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του Αγκάγιεφ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ορμή το ματς και μόλις στο 7ο λεπτό, είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία.

Ο Φορτούνης «έσπασε» την μπάλα στον Χουάνγκ, που έκανε ένα συρτό σουτ, αλλά κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και «απάντησε» δέκα λεπτά αργότερα (17'). Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, πασάροντας στον Φερνάντες. Αυτός έκανε τη σέντρα, ο Λιβάι Γκαρσία ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 26' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Τσούμπερ αυτήν τη φορά, το δυνατό σουτ του οποίου κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της «ερυθρόλευκης» εστίας. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα (27'), ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε το γκολ.

Ο Μπακαμπού βρέθηκε στα αριστερά, βρήκε με φοβερή σέντρα τον Βαλμπουενά εντός περιοχής, που με «καρφωτή» κεφαλιά άφησε... άγαλμα τον Στάνκοβιτς, για να «γράψει» το 1-0!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 35', έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, «πέρασε» την μπάλα στον Πεπ Μπιέλ, που με πλασέ εντός περιοχής, δεν κατάφερε να βρει εστία. Αντιθέτως, ο Φορτούνης σημάδεψε σωστά στο 38', αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε ένταση, σε ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Πέτρος Μάνταλος. Η ολιγόλεπτη διακοπή δεν επηρέασε τις δύο ομάδες και στο 45+3', δευτερόλεπτα πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια, η «Ένωση» είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο ματς.

Μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» του Ολυμπιακού, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πινέδα «πήρε» την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Πινέδα βρήκε τον Γκαρσία εντός περιοχής στο 48', που πλάσαρε με το δεξί, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (49'), ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά, η προσπάθειά του, όμως, μετά από σέντρα του Φερνάντες, πέρασε πάνω από την εστία του Ολυμπιακού.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε, αφού στο 50ο λεπτό είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Πασχαλάκης και πάλι, αντέδρασε σωστά στο σουτ του Χατζισαφί. Εν τέλει, το γκολ για την «Ένωση» ήρθε στο 52' και ήταν αυτογκόλ.

Ο Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, βρήκε τον χώρο να σουτάρει, το έπραξε και μετά από κόντρα της μπάλας πάνω στον Μπα, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη, για το 1-1!

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Μετά από φάση διαρκείας, ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ με ένα φοβερό σουτ με το αριστερό του πόδι, εκτός περιοχής, «νίκησε» τον Στάνκοβιτς για να ξαναδώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους!

Στο 69ο λεπτό, Μάνταλος και Τσούμπερ συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα. Παρόλα αυτά, ήταν σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και το 2-1, παρέμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, «σφραγίζοντας» την πρόκριση της ΑΕΚ, με συνολικό σκορ 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ (62' Βρουσάι), Βαλμπουενά (68' Ροντρίγκες), Φορτούνης, Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13' Χατζισαφί), Γαλανόπουλος (74' Σιμάνσκι), Φερνάντες (63' Ελίασον), Μάνταλος (74' Γιόνσον), Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία (74' Γκατσίνοβιτς).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0