Football Talk

ΑΕΚ: Η τακτική που ακολουθεί ο Αλμέιδα και δεν έχει αλλάξει ούτε μία ημέρα!

ΑΕΚ: Η τακτική που ακολουθεί ο Αλμέιδα και δεν έχει αλλάξει ούτε μία ημέρα!

Πώς ο προπονητής της ΑΕΚ δουλεύει σε καθημερινή βάση μεθοδικά με τους παίκτες του στις προπονήσεις – Οι ομιλίες του, το στυλ προπόνησης και η φιλοσοφία του

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μπαίνουμε σιγά – σιγά στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν. Η ΑΕΚ ξεκίνησε ούσα εκτός Ευρώπης, με νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και με ψυχολογία γενικά κακή. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την ανοικοδόμηση της ΑΕΚ είχαν πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που έχει αποδώσει και έχει φέρει την Ένωση, ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, να διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που είναι ουσιαστικά μέσα και στους δυο εγχώριους τίτλους.

Το μεγάλο κέρδος του Αλμέιδα είναι ότι έχει καταφέρει να παρουσιάσει ξανά, μετά από χρόνια, μία κανονική ΑΕΚ στο γήπεδο, που χαίρετε ο κόσμος της να βλέπει. Εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη! Μεγάλο πράγμα στον… δύσκολο μικρόκοσμο της ΑΕΚ.

Το πλάνο δουλειάς, η συμπεριφορά και γενικά η τακτική που ακολουθεί ο Αλμέιδα στην καθημερινότητα δεν έχει παρεκκλίνει ούτε μία… ημέρα! Ο προπονητής είτε μετά από νίκες, είτε μετά από άτυχα αποτελέσματα, κρατάει πάντα τον ίδιο ψύχραιμο τόνο. Συζητά με τους παίκτες του σε καθημερινή βάση, είτε έχοντας μαζί τους τετ α τετ, είτε σε ομαδικές αναλύσεις. Η πίστη που βγάζει μέσα από τα λόγια του, η ηρεμία βασικά που πηγάζει από τον ίδιο, έχει μεταφερθεί σε όλο το γκρουπ. Έχει έναν απαράβατο κανόνα ο Αλμέιδα: θέλει πάντα τα πόδια να πατούν στη γη! Δεν θέλει τρελούς πανηγυρισμούς μετά από νίκες, δεν θέλει στεναχώρια μετά από ήττες. Δεν έχει αλλάξει αυτή την τακτική του ούτε μία φορά!

Ιδιο στυλ και ο τρόπος δουλειάς στις προπονήσεις. Καθημερινά οι παίκτες δουλεύουν ένα εντατικό πρόγραμμα (εννοείται πριν τα ματς οι ρυθμοί χαλαρώνουν κάπως), με πολλές επαναληπτικές ασκήσεις, προκειμένου να δώσουν στην ομάδα αγωνιστική ταυτότητα.

Αυτή η τακτική του Αλμέιδα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι έχει φέρει την ΑΕΚ να διεκδικεί το νταμπλ φέτος, έχοντας ήδη κερδίσει δυο σημαντικά στοιχήματα: την εμπιστοσύνη των παικτών του και την αναγνώριση της κοινής γνώμης για τη φετινή ΑΕΚ!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0