Football Talk

ΑΕΚ: Μία ομάδα με παίκτες και τεχνική ηγεσία ταγμένους στο σύνολο και στον στόχο του νταμπλ! (video)

ΑΕΚ: Μία ομάδα με παίκτες και τεχνική ηγεσία ταγμένους στο σύνολο και στον στόχο του νταμπλ! (video)

Η ΑΕΚ που ευτυχώς κέρδισε στην Τούμπα και τον Κουλμπάκοφ, γιατί μπορούμε να μιλάμε και για ποδόσφαιρο…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ευτυχώς η ΑΕΚ κέρδισε το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Ευτυχώς το ματς δεν έκρινε αυτό το απίθανο «λάθος» του Κουλμπάκοφ στο 7’ να ακυρώσει το πεντακάθαρο γκολ του Άμραμπατ. Ευτυχώς ρόλο δεν έπαιξε ούτε η μη αποβολή του Αουγκούστο με δεύτερη κίτρινη στο 36’. Ευτυχώς ρόλο, επίσης, δεν έπαιξε ούτε η φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα όπου φεύγει μπροστά ο Λιβάι Γκαρσία, ο Σάστρε του «κλειδώνει» το χέρι και δεν τον αφήνει να εκτελέσει. Δεν δόθηκε πέναλτι γιατί δεν… έπεσε ο Λιβάι! Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν  αν δεν έβαζε αυτή την γκολάρα ο Αραούχο και δεν έφευγε νικήτρια η ΑΕΚ από την Τούμπα. Ευτυχώς, μιλάμε (και) για ποδόσφαιρο και μακάρι τα λάθη που θα γίνονται να δικαιολογούνται ως «ανθρώπινα». Πάμε παρακάτω…

Το βράδυ της Κυριακής για την ΑΕΚ ήταν μαγευτικό! Το βασικότερο ήταν ότι η ίδια πήγε και κέρδισε στα ίσια μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δική της νίκη, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πετούσαν βαθμούς στις έδρες τους κι ας θεωρούσαμε όλοι πριν τις σέντρες ότι έχουν το πιο εύκολο έργο. Αυτό είναι το φετινό πρωτάθλημα στο χορτάρι: Ολες οι ομάδες μπορούν να πάρουν και να χάσουν βαθμούς. Συναρπαστικό! Κι αυτό το πρωτάθλημα «ποτίζεται» με τοξικότητα από έναν σύλλογο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πάρει τα περισσότερα σφυρίγματα υπέρ του και έχει αλλάξει τους περισσότερους προπονητές - για να μη μιλήσουμε για παίκτες! Τι να πεις;

Η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη αφού πέρασε 15 ημέρες έχοντας βιώσει βαθμολογικές απώλειες στην έδρα της σε δυο σερί παιχνίδια. Πήγε να παίξει ένα ματς απέναντι σε μία καλή ομάδα που ήταν αήττητη από τις 30 Οκτωβρίου και «καιγόταν» επίσης για τη νίκη, προκειμένου να μείνει κοντά στην κορυφή. Πήγε να παίξει ένα ματς έχοντας όλοι ακούσει κάποιους ψίθυρους αμφιβολίας για το που μπορεί να φτάσει τελικά αυτή η ΑΕΚ. Πήγε να παίξει ένα ματς που ναι μεν δεν θα έκρινε τα πάντα, αλλά αν, τα παιδιά του Αλμέιδα δεν το κέρδιζαν το επίπεδο δυσκολίας στην πορεία θα ήταν ακόμη υψηλότερο. Η ΑΕΚ όμως, αυτό το υπέροχο γκρουπ που έχει δημιουργήσει ο προπονητής, απέδειξε, πρώτα απ’ όλα στον εαυτό της, ότι είναι ικανή για τα πάντα! Είναι ικανή και αξίζει αυτό το πρωτάθλημα! Αξίζει αυτό το νταμπλ, βασικά. 

Η ΑΕΚ κέρδισε και εκτός έδρας ντέρμπι. Είχε καιρό να το κάνει. Η ΑΕΚ έπαιξε σε όλο το ματς συγκεντρωμένη, παθιασμένη, με τον Αλμέιδα να περνάει στους παίκτες του το «πάμε να κερδίσουμε». Η αλλαγή του Γιόνσον στο ημίχρονο, μπορεί να ήταν αναγκαστική, όμως ο προπονητής δεν έβαλε έναν άλλο αμυντικό χαφ στη θέση του Δανού. Έβαλε επιθετικό (Λιβάι), γύρισε πιο πίσω τον Πινέδα έπαιξε με τους παίκτες που απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο που έπαιζαν μέχρι τον Νοέμβρη. Δεν είδαμε καταιγισμό φάσεων εκείνο το διάστημα, όμως και ο ΠΑΟΚ ακίνδυνος ήταν ουσιαστικά.

Εχει καταφέρει ο Αλμέιδα και έχει «ποτίσει» ποδοσφαιρικά την ομάδα να έχει μία ισορροπία μεταξύ των γραμμών. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό και εκείνο το καταστροφικό 10λεπτο, όπου η ομάδα ήταν εκτός αγώνα, γενικά σε όλα τα ντέρμπι, η ΑΕΚ έχει ένα πλάνο που ακολουθεί παίζοντας κανονικό ποδόσφαιρο και όχι ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Δεν της έχει επιβληθεί γενικά κάποιος αντίπαλος ολοκληρωτικά. Το γεγονός ότι δεν κέρδισε κάποια ματς είχε να κάνει με ατομικά λάθη που έγιναν και με την αναποτελεσματικότητα στην επίθεσή της. Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ έβαλε τρια γκολ στον ΠΑΟΚ, μέτρησε το ένα, ενώ είχε άλλες 2-3 καλές στιγμές.

Το μεγάλο μυστικό της φετινής ΑΕΚ είναι ότι οι παίκτες της είναι ταγμένοι στο σύνολο! Κι αυτό το σύνολο έχει ένα μεγάλο στόχο: Το νταμπλ και την εκ νέου γιγάντωση του συλλόγου! Ο Τζαβέλλας έκανε έναν συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο Μάνταλος όποτε μπαίνει ως αλλαγή προσφέρει, με την ασίστ που βγάζει στον Αραούχο να είναι «μαεστρική». Ο Σιντιμπέ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα κάνοντας επίσης σούπερ ματς, όμως δυστυχώς θα μείνει εκτός τώρα για ένα μήνα. Ο Μήτογλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ επίσης, έρχεται κυρίως ως αλλαγή και προσφέρει πράγματα. Αυτά τα παιδιά μπαίνουν ως αλλαγή συνήθως και κάνουν κατάθεση ψυχής στο χορτάρι. Υπάρχουν σαφώς κι άλλοι: ο Γαλανόπουλος, για παράδειγμα, πανηγύρισε τρελά στο τέλος τη χθεσινή νίκη. Ολο το γκρουπ πανηγύρισε ενωμένο! Οικογένεια! Ολο αυτό το σκηνικό δεν έχει χτιστεί τυχαία, με τον Αλμέιδα και το τιμ του να κάνουν σπουδαία δουλειά, έχοντας περάσει στα αποδυτήρια το «πάνω απ’ όλα η ομάδα». Μπράβο και στους παίκτες που ακολουθούν όσα περνάει ο προπονητής. Ετσι γίνεται μία ομάδα, έτσι φτιάχνεις στεγανά, έτσι παίρνεις πρωτάθλημα! Συν φυσικά και το σούπερ ρόστερ με ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά! Ένα μείγμα πραγμάτων φέρνει τίτλους!

Το πρωτάθλημα πάντως δεν κατακτήθηκε ακόμα. Προς Θεού! Δεν είναι κλισέ όλα αυτά που γράφουμε κατά καιρούς, είναι η πραγματικότητα και μόνο αν την βλέπεις μπορείς να προχωρήσεις σωστά. Τα play off έχουν ακόμα δρόμο. Όπως αποδεικνύεται όλοι μπορούν να κόψουν βαθμούς σε όλους παντού. Η ΑΕΚ αυτή την Κυριακή ήταν η κερδισμένη της ημέρας. Πριν 15 ημέρες, δυστυχώς, πολύς κόσμος είχε… προαναγγείλει ότι μπορεί να τερματίσει μέχρι και… 4η! Δεν έχουμε μάθει ακόμη, ότι μέχρι το τέλος της σεζόν όλα μπορούν να γίνουν. Δεν θέλουμε βασικά να μάθουμε πως άλλο η στεναχώρια σε μία αποτυχία κι άλλο η μιζέρια και η ισοπέδωση. Δεν έχουμε μάθει ακόμα άλλο η χαρά σε μία επιτυχία κι άλλο η… στέψη πριν την ώρα μας!

Θέλει μεγάλη προσοχή και το μυαλό μέσα στο κεφάλι και στα Σπάτα και παντού, γιατί μπορεί να έρθουν αύριο – μεθαύριο (χτυπάω ξύλο) κι άλλες απώλειες βαθμών. Θέλει ψυχραιμία! Κυρίως στα Σπάτα, πάντως, με χαρά, θαρρώ, πως βλέπουμε όλοι πως το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι σωστό είτε μετά από μεγάλες νίκες, είτε μετά από στραβά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ έχει πλέον αποκτήσει τέτοια αγωνιστική δυναμική, διαθέτοντας έναν σούπερ προπονητή, ένα εξαιρετικό ρόστερ, ένα φανταστικό γήπεδο, που μόνο από τον κακό της εαυτό κινδυνεύει… Εχει δρόμο ακόμη! Αυτόν τον δρόμο η ΑΕΚ πρέπει να τον τρέξει ενωμένη και ταγμένη στο στόχο της: το νταμπλ! Και όλοι στα αποδυτήρια είναι ταγμένοι στο σύνολο και το νταμπλ! Ακολουθεί ο κόσμος... 



www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0