Football Talk

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λ. 1-1 (3-5 πεν.): Η γκολάρα του Γκονσάλβες και οι αποκρούσεις του Αντάν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά! (video)

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λ. 1-1 (3-5 πεν.): Η γκολάρα του Γκονσάλβες και οι αποκρούσεις του Αντάν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά! (video)

Δοκάρια, αποβολή, μοναδικές επεμβάσεις, γκολ από το... κέντρο και πέναλτι! Όλα τα είχε το τρομερό ματς στο Έμιρεϊτς για τη φάση των «16» του Europa League, με τις Άρσεναλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας να λύνουν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία όπου ο Αντάν απέκρουσε την εκτέλεση του Μαρτινέλι και χάρισε την πρόκριστη στα «λιοντάρια».

Δίχως αμφιβολία ήταν το πιο συναρπαστικό ζευγάρι της φάσης των «16» του Europa League. Μετά το 2-2 στο παιχνίδι του Ζοσέ Αλβαλάδε, Άρσεναλ και Σπόρτινγκ είχαν «ανοικτούς λογαριασμούς» και για να τους διευθετήσουν χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι, αφού στα 120 λεπτά στο Έμιρεϊτς έμειναν στο 1-1.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για την Άρσεναλ. Μόλις στο 10’ ο Τακεχίρο Τομιγιάσου αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπεν Γουάιτ να περνά στη θέση του. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε στη συνέχεια τους «κανονιέρηδες» θα δημιουργήσουν παιχνίδι και με μία από τις αρκετές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Σπόρτινγκ να βρουν το γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 19’ ο Ζορζίνιο βρήκε υπέροχα τον Μαρτινέλι, ο οποίος σε πρώτο χρόνος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αντάν. Η μπάλα όμως κατέληξε στον Τσάκα, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Ωστόσο η χαρά ήταν... μισή για τον Αρτέτα, καθώς εν μέσω των πανηγυρισμών είδε τον Σαλιμπά να αποχωρεί κι αυτός με πρόβλημα τραυματισμού, για να περάσει στο ματς ο Χόλντινγκ.


Η Άρσεναλ παρά τα προβλήματα αυτά συνέχισε να πιέζει τους Πορτογάλους, οι οποίοι με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά τον Ράμσντεϊλ. Όλα έδειχναν πως οι Άγγλοι θα έπαιρναν πιο εύκολα από ό,τι και οι ίδιοι θα περίμεναν την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Όσο όμως το 2-0 δεν ερχόταν, τα «λιοντάρια» κρατούσαν ζωντανές τις ελπίδες τους, έστω για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση. Και όχι μόνο διατήρησαν το δικαίωμα στο όνειρο, αλλά ισοφάρισαν με έναν αδιανόητο τρόπο!

Ο Πέδρο Γκονσάλβες στο 62’ «κρέμασε» τον Ράμσντεϊλ, σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου και «πάγωσε» το Έμιρεϊτς. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το «σοκ» που είχαν υποστεί οι γηπεδούχοι και έψαξαν άμεσα την ανατροπή, αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ κράτησε «όρθια» την ομάδα του σε τετ-α-τετ με τον Έντουαρντς. Αφού αυτό δεν συνέβη, η Άρσεναλ συνήλθε μετά και την είσοδο του Τόμας Πάρτεϊ στο ματς, το οποίο εν τέλει οδηγήθηκε στην παράταση.


Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο έξτρα ημίωρο ήρθε στο 96’, όταν ο Τροσάρ νικήθηκε από τον Αντάν σε τετ-α-τετ με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι. Το Έμιρεϊτς άρχισε να... κατηφορίζει μετά και την είσοδο του Έντεγκααρντ στο ματς. Η Άρσεναλ πίεσε έντονα, με την Σπόρτινγκ να έχει 11 παίκτες πίσω από την σέντρα για να γλιτώσει τον αποκλεισμό. Στο 116’ ο Ισπανός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Γκάμπριελ για να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Μάλιστα από το κόρνερ που προέκυψε η Άρσεναλ λίγο έλειψε να σκοράρει, όμως και πάλι ο Αντάν απομάκρυνε, με τα «λιοντάρια» να φεύγουν στην αντεπίθεση. Το αμυντικό τρανζίσιον των «κανονιέρηδων» λειτούργησε άψογα, ο Σάκα έκλεψε την μπάλα και ο Ουγκάρτε για να τον σταματήσει... αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα (118’).

Το σκορ μέχρι το πέρας των 120' δεν άλλαξε και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο MVP της αναμέτρησης, ο γκολκίπερ της Σπόρτινγκ, Αντάν, απέκρουσε την εκτέλεση του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, με τον Νούνο Σάντος να ευστοχεί στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας για να στείλει τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά του Europa League.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά (21’ Χόλντινγκ), Τομιγιάσου (10’ Γουάιτ), Ζιντσένκο, Τσάκα, Φάμπιο Βιέιρα (100’ Έντεγκααρντ), Ζορζίνιο (65’ Πάρτεϊ), Μαρτινέλι, Νέλσον (66’ Σάκα), Γκάμπριελ Χεσούς (46’ Τροσάρ).

Σπόρτινγκ Λ. (Ρ. Αμορίμ): Αντάν, Ντιομαντέ, Γιούστε, Ιγκνάσιο, Ρέις (93’ Νούνο Σάντος), Ουγκάρτε, Γκονσάλβες (93’ Εσούγκο), Εσγκάιο, Τρινκάο (105’ Ά. Γκόμες), Έντουαρντς (119’ Τανλόγκο), Παουλίνιο (89’ Τσερμίτι).


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0