Football Talk

Η ευκαιρία της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι γρίφοι του Αλμέιδα

Η ευκαιρία της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι γρίφοι του Αλμέιδα

Όλα όσα διακυβεύονται απόψε (19:00 CosmoteSports 1) για την ΑΕΚ στο μεγάλο ματς της Φιλαδέλφειας – Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα και το πλάνο του

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει καταφέρει μέσα στη σεζόν να κάνει τεράστια άλματα προόδου. Από το… μηδέν πήρε ουσιαστικά την ομάδα το καλοκαίρι ο Αργεντίνος τεχνικός και με πολλή δουλειά, φτάσαμε στο σήμερα: τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα ντέρμπι που σίγουρα δεν θα οδηγήσει στην… απονομή, αλλά μπορεί να σταθεροποιήσει την Ένωση στην πρώτη θέση και να την βάλει ως φαβορί για τον τίτλο στα πλέι οφ.

Είναι ευκαιρία απόψε για την ΑΕΚ να εδραιωθεί στην κορυφή και παράλληλα να δώσει στον αποψινό της αντίπαλο, ίσως και την… χαριστική βολή. Ο Ολυμπιακός παίζει τα… πάντα στη Φιλαδέλφεια. Γνωρίζει πως αν χάσει το βράδυ... χάνεται από τη διεκδίκηση του τίτλου, μιας και θα μείνει στο -9 από την Ένωση. Γι’ αυτό και θα τα παίξει όλα για όλα.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει απόψε θα είναι ζωντανή και τη Δευτέρα. Όμως, δεδομένα, ο Αλμέιδα έχει δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν τη μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάζεται σε αυτό το ματς να κάνουν ένα ακόμη τεράστιο βήμα προς το μεγάλο στόχο του Μάϊου.

Για πρώτη φορά φέτος ο προπονητής δεν έχει παίκτη του στο ιατρικό δελτίο, πλην του Μαχαίρα! Σίγουρα δεν είναι όλοι στο 100%, όμως τους έχει όλους στη διάθεσή του. Ο Λιβάι Γκαρσία έχει βγάλει κομμάτια προπονήσεων και μπήκε στην αποστολή. Εκτός αυτής έμειναν οι Τζαβέλλας, Φαν Βέερτ για λόγους τακτικής, όπως και ο ανέτοιμος Γαλανόπουλος.

Στα αγωνιστικά ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί με τον Σιντιμπέ ωστόσο να διεκδικεί θέση στο δεξί άκρο. Στο κέντρο υπάρχουν κάποια ερωτήματα ως προς τις τελικές επιλογές του προπονητή. Είναι πιθανό να δούμε το δίδυμο ΣιμάνσκιΓιόνσον στον άξονα. Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει ο Γιόνσον με τον Πινέδα στη μεσαία γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση ο Γκατσίνοβιτς θα είναι στο αρχικό σχήμα παίζοντας αριστερά, ο Άμραμπατ επιστρέφει για να παίξει δεξιά και μπροστά θα ξεκινήσει το δίδυμο ΑραούχοΤσούμπερ. Υπάρχει και το σενάριο να δούμε από το ξεκίνημα τον Γκαρσία, αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με τον Λιβάι να έρχεται από τον πάγκο.

Γενικά ό,τι κι αν επιλέξει ο Αλμέιδα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Ολοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι, έχουν πάρει μαθήματα τακτικής και αντιπάλου και όποιοι κι αν ξεκινήσουν ή περάσουν ως αλλαγή καλούνται να φέρουν εις πέρας το πλάνο του προπονητή τους. Ποιο είναι αυτό; Να πιέσουν τον Ολυμπιακό ψηλά, να μην πάρουν πολλά ρίσκα, αφήνοντας κενούς χώρους, να παίξουν έξυπνα και αποφασιστικά στο κέντρο κερδίζοντας δεύτερες μπάλες και κατοχές, να βγάλουν αποτελεσματικότητα μπροστά και να περιορίσουν τα αμυντικά λάθη. Αν κάνει η ΑΕΚ όλα αυτά το βράδυ στο γήπεδο, τότε είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0